Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
14:04

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Як українцям отримати спадок під час війни

Як українцям отримати спадок під час війни
Світлана Боднар

Під час війни отримати спадщину треба протягом 10 місяців після смерті людини. Якщо ви запізнилися на 1 день – тільки в судовому порядку.

Як змінилися умови отримання спадщини після 24 лютого, Відкритому розповіли адвокатка Світлана Боднар та помічниця адвоката, старша викладачка кафедри аналітичної економіки та менеджменту Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Наталія Протопопова.

Спадкування – це перехід прав та обов’язків від померлої особи до спадкоємців. Спадщина відкривається у дату, яка вказана в свідоцтві про смерть людини.

«Щодо строків відкриття спадщини, є певні обставини: спадкоємці повинні звернутися до нотаріуса та написати заяву протягом певного терміну. Наразі під час військово стану це 10 місяців. До нього було 6. Тобто додали ще 4 місяці. Не після 10 місяців, а до 10 місяців. Наголошую!», – пояснила адвокатка Світлана Боднар.

«Якщо терміни для відкриття спадкової справи все ж таки пропущенні, потрібно звертатися до нотаріуса. На підставі заяви він видає постанову про відмову у вчиненні нотаріальної дії, та людина звертається до суду щодо поновлення термінів. Якщо суд буде вважати причини про пропущення строків поважними, то строки поновлять. З рішенням суду людина повертається до нотаріуса. Далі продовжує оформлення спадщини», – додала помічниця адвоката Наталія Протопопова.

У чому різниця між спадкуванням за законом та заповітом, дивіться у відео:

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті