Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
07:12

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Просвердлили руку шуруповертом: У Дніпрі банда займалася тортурами та розбоєм під виглядом тероборонівців

Просвердлили руку шуруповертом: У Дніпрі банда займалася тортурами та розбоєм під виглядом тероборонівців

Семеро мешканців Дніпра представлялися військовослужбовцями територіальної оборони міста та вимагали у своїх жертв гроші.

Зловмисники здебільшого нападали на громадян за місцями їх проживання. Вони катували потерпілих, вимагаючи віддати грошові кошти та цінне майно.

В одному із випадків вони виламали двері та вдерлися до житла потерпілих. Вони почали бити мешканців квартири та вимагати 2 тисяч доларів США. Щоб отримати гроші нападники просвердлили руку потерпілому його ж шуруповертом. Після цього вони обшукали квартиру та забрали усі речі, які їм сподобались.

Водночас не отримавши грошей, члени банди зв’язали потерпілим руки й відвезли до гаражів, де продовжили бити та вимагати готівку.

У межах кримінального провадження було проведено 21 обшук, вилучено велику кількість зброї, боєприпасів, вибухівки, речі потерпілих, докази вчинення протиправної діяльності.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Правоохоронці перевіряють причетність працівників поліції до вчинення приховування тяжкого та особливо тяжкого злочину (ч. 3 ст. 365, ч. 1 ст. 396 КК України).

Сімом особам повідомлено про підозру за фактами незаконного позбавлення волі із заподіянням потерпілим фізичних страждань, вчиненого за попередньою змовою, розбою в умовах воєнного стану, а також вимагання (ч. 2 ст. 146, ч. 4 ст. 187, ч. 4 ст. 189, КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.





Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті