Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
00:17

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Как год Большой войны прожили лесхозы Днепропетровщины

Как год Большой войны прожили лесхозы Днепропетровщины

Год героической борьбы украинского народа с оккупантами оказался непростым и для работников лесных хозяйств нашей области.

Во-первых, бывшее управление лесного и охотничьего хозяйств Днепропетровской области пережило реформу. Теперь это – Восточный лесной офис, который объединяет хозяйства нашей и соседних Запорожской, Донецкой, Луганской областей.

Во-вторых, 47 его работников отправились на фронт защищать Украину от оккупантов.

В-третьих, произошли существенные изменения у животных и растениях, которые находятся на подведомственной территории.

Подробно об этом рассказали в Восточном лесном офисе:

«Рік незламності.

Рік боротьби.

Рік мужності та стійкості.

365 день героїчної боротьби українського народу за власну волю та свободу, навіть попри небезпеку власному життю ми продовжуємо працювати. 

47 працівників філій Східного лісового офісу наразі боронять нашу країну зі зброєю в руках. Ті спеціалісти філій офісу, хто лишився, продовжують займатися лісогосподарством. Ми сіємо та вирощуємо нові ліси там, де це можливо. Ми гасимо пожежі там, куди поцілив ворог. Ми стаємо міцним тилом для наших захисників. 

Наші лісівники та мисливствознавці цілий рік слідкували за тим, як війна впливає на ліс.

Так, в Дніпропетровській області побільшало благородних та хижих мешканців. Звірі-переселенці почуваються в наших краях добре та захищено.

Чого не скажеш про нашу флору. Основні загоряння на території лісництв філій за минулий рік були саме від ворожих снарядів. Через вибухи згоріло майже 430 га лісів у Дніпропетровській області. Відновити їх наразі неможливо, адже ці території заміновані й працівникам заборонено наближатися до місць пожеж. Неможливо й встановити загальні збитки, спричинені російською агресією. 

20% лісів наших господарств Дніпропетровської та Запорізької областей перебувають в обмеженому доступі. Частина з них окупована або замінована. Неможлива господарська діяльність і на деокупованій території Чугуївського лісництва (Харківська обл.), там триває розмінування. 

Але не дивлячись на щоденні виклики, філії Східного лісового офісу продовжують працювати. Там, де є можливість, проводиться профілактична підготовка ґрунту і вже незабаром розпочнеться висадка саджанців та сіянців. Загалом за минулий рік у Дніпропетровській області посадили майже 3 млн деревцят

Ми ті, хто чує голос безголосої природи. Ми ті, хто боротиметься й за природу, й за свою країну до переможного кінця. Україна обов’язково відродиться та розквітне! Разом з безстрашною українською армією, кожен як може, ми захищаємо свою землю від віроломних варварів. 

Дякуємо нашим захисникам! Продовжуємо свою справу! 

Слава Україні!».


Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте