Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
21:53

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Обмін ламп в «Укрпошті»: журналісти перевірили, як працює програма в Дніпрі

Обмін ламп в «Укрпошті»: журналісти перевірили, як працює програма в Дніпрі

З 30 січня українці можуть обміняти 5 старих ламп розжарювання на стільки ж LED-ламп. Всеукраїнська програма, метою якої є зменшення навантаження на енергосистему через заміну ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи в домівках українців, ініційована наприкінці 2022 року урядом і підтримана Президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн.

Масова заміна старих ламп на енергоощадні дозволить знизити споживання електроенергії на 7-10% в моменти пікового навантаження на українську енергосистему. Як замінити лапми за допомогою застосунку «Дія» розкажуть журналісти сайту «Наше місто» .

Механізм програми передбачає, що людина приносить 5 справних ламп розжарювання у відділення Укрпошти та проводить там їх обмін на нові енергозберігаючі на вибір з цоколем Е27 та Е14. Також заявку на заміну можна подати через застосунок «Дія». Так зробив дніпрянин Валерій.

Якщо людина не має можливості замовити лампи через застосунок «Дія», то вона має прийти до відділення Укрпошти з паспортом, ідентифікаційним кодом та лампами розжарювання не більше 5 шт. За наявності вільних LED ламп буде здійснено обмін.

Валерій не зміг особисто забрати лампи, тому попросив друга.

Представники укрпошти пояснюють порушення тут немає. Отримати замовлення може хтось інший за наявності ваших документів.

Станом на 7 лютого українці обміняли вже 1,5 млн старих ламп на нові. Наразі саме столиця лідирує з обміну ламп. Так кияни обміняли вже понад 244 тис ламп. Далі йдуть Дніпро – 133 тис, Харків – 94 тис, Львів – 97 тис.

Валерій задоволений, результатом і його дружина теж скористалась цією послугою.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Сидорова коза  (18.02.23 09:22): Мне нужен горный лисапет,- есть ли таковой на Новой Почте? Предпочитаю цвет каки.. Чи той,- хаки.. Відповісти | З цитатою
ламп нет  (16.02.23 14:08): Лампы практически не возможно обменять (с нормальным - не узким цоколем ламп нет). Появились и через два дня закончились. В пт (когда был массированный ракетный удар) в перерывах между тревогами думала обменять - очередь чел. 80 была. В тревогу выгоняют, обед по расписанию. Учитывая что времени нет целый день проводить на почте поменять не удалось. Периодически захожу - нужных ламп нет и неизвестно когда будут (собрала по родственникам 4 лампы) и те обменять не могу. Думала через Дию заказать так Днепропетровской области нет в списке. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Раб Божий  (15.02.23 21:47): Это конец нашей индустрии по производству ламп, заводы закроют потом будете все по мировым ценам покупать в три дорога. Бесплатно ничего в этой жизни нет рабы. Відповісти | З цитатою
Горожанин  (15.02.23 20:14): Почта со своей работой не справляеться, а еще лампочки меняет-это пипец! Відповісти | З цитатою
Микоян  (15.02.23 17:40): 1. Меняют исправные и сгоревшие, без разницы. Лишь бы колба была целая. Осколки, естественно, не берут.
2. Меняют любые ваши на любые из имеющихся на почте. Как Е27 на Е14, так и наоборот.
3. Цвет у ламп теплый белый, приятный глазу, не синИт и не фиолетит. Для любопытных- комары такой плохо видят, для дачи в самый раз.
4. Приложение Дия можно засунуть подальше. Там через день Днепропетровской области нет вообще! Если вдруг получилось заказать, то его номер заказа на почте уточнять не станут. Есть подходящий вам цоколь- обменяют, нет- пойдете подальше вместе с Дией.
5. Если лампа при включении звенит/гудит, это из-за плохого контакта, попробуйте закрутить её сильнее. В некоторых "советских" патронах нормально не работает.
Відповісти | З цитатою
Вася  (14.02.23 19:01): Почему перегоревшие лампочки не меняют на светодиодные? Всё равно лампы накаливания, которые обменяют, они выкинут. Лишь бы наипать людей. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Тофик Бэй  (13.02.23 23:30): Программа эффективная. Лампочки отличные, цвет тёплый, philips. Меняют быстро и без очередей. Что вам ещё надо? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
прохожий  (13.02.23 20:13): Для особо жаждущих почти шаровых ламп: в продажах имеются переходники с Е14 на Е27 Відповісти | З цитатою
dimasik81  (13.02.23 16:16): С цоколем Е27 ламп нет и не знают когда будут. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
)))  (13.02.23 13:58): Чтобы обменять лампы накаливания на светодиодные, надо где-то купить лампы накаливания, а их не продают в супермаркетах уже лет пять. Только на базаре. Кто же это так затарился старыми лампами, что в него они и до сих пор есть, тем более, что сгорают они относительно быстро, а купить их негде. Да и стоят светодиодные лампы ныне не дорого. Скорее всего идёт просто мухлёж, предприниматели спихивают не пользующиеся спросом старые лампы. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
1 2
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті