Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 21 травня 2024
00:11

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Міжнародна допомога: які організації продовжують надавати виплати українцям

Міжнародна допомога: які організації продовжують надавати виплати українцям

Голова громадської організації «Нова Перемога» Сергій Сличко розповів про одну з благодійних програм міжнародної фінансової підтримки українців, яка попри все продовжує надавати додаткові виплати переселенцям і іншим категоріям громадян, що постраждали від війни.

«Дуже багато громадян подавали заявки на отримання допомоги через сервіс “єДопомога”, але наразі він призупинив свою роботу. Проте це не єдиний спосіб мати додаткову фінансову підтримку для ВПО чи інших категорій громадян. Існують іще міжнародні благодійні організації та приватні фонди, які здійснюють виплати. Одна з таких — допомога від американської благодійної організації HIAS», — зазначив Сергій Сличко.

Ця організація надає виплати переселенцям і жителям Харківської та Київської областей у розмірі 6660 гривень на одну особу. Не всі громадяни з цих територій можуть одержати кошти, є чіткі критерії громадян, що підпадають під дію цієї програми. Кошти виплачуватимуть протягом 3 місяців, по 2220 гривень.

Які ж саме громадяни мають право скористатись фінансовою допомогою?

  • Це сім’ї ВПО з Київської і Харківської областей, які виїхали протягом останнього місяця.

  • Постраждалі від раптових обстрілів або сім’ї, які когось втратили чи втратили засоби до існування .

  • А також ВПО або ті, хто переїхав більше ніж місяць тому, мають доходи нижче 5400 гривень на одну особу і відповідають одному з критеріїв вразливості.

Детальніше про критерії вразливості дивіться в описі нашого відео, там же є й телефон, за яким можна отримати консультацію щодо оформлення виплати.

Оформлення виплат не здійснюється онлайн, як у попередніх програмах, про які ми розповідали. Тут потрібен особистий візит. На територіях Київської та Харківської областей діють мобільні групи, які ведуть оформлення. Адреси і розклад їхньої роботи можна знайти за посиланням у телеграм-каналах (Харківська область — https://t.me/hias_help; Київська область — https://t.me/hias_help_kh). Крім того, є постійні пункти в містах Бровари ( вул. Незалежності, 5 ) і Чугуїв ( вул. Гвардійська, 20 ).

«До нашої організації досить часто звертаються люди із запитами про те, де та як можна отримати фінансову допомогу. Це одна з таких можливостей. Розумію, що спроможності програми обмежені, вона не охопить усіх, хто має таку потребу, але закликаю громадян не зволікати і подавати документи. Кожну таку можливість необхідно намагатись використати», — додав Сергій Сличко.

Більше корисної інформації можна отримати на сайті громадської організації «Нова Перемога».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті