Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
21:23

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Одна з лікарень Дніпропетровщини отримала сучасну «швидку» за ініціативи Олени Зеленської

|«« «« »» »»|

Новий автомобіль оснащений усім необхідним для перевезення хворих у критичних станах. Кардіомонітор, пульсоксиметр, реанімаційне обладнання, перфузор, ШВЛ, кисневий балон тощо.

«Враховчи профіль нашої лікарні, ця машина буде в більшості використовуватись для забезпечення послуг у сфері гінекології, репродуктивного здоров’я та для надання медичної допомоги жінкам, які проживають далеко від обласного центру», – розповів керівник лікарні Олексій Власов.

Загалом 30 таких автівок отримали області України для роботи мобільних гінекологічних бригад.

Швидкі передані за підтримки Міністра закордонних справ Іспанії Хосе Мануель Альбареса та т.в.о. Представника Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні Павла Замостьяна.

«Для нашої лікарні така «швидка» є дуже цінним подарунком, адже вона призначена саме для мобільних бригад, які виїзжають у далекі села і селища. Там, де не завжди є можливість отримати належну медичну допомогу. Від початку стимулом для реалізації цієї ініціативи було звернення Олени Зеленської, яка у вересні цього року озвучила цю потребу під час зустрічі в США з виконавчою директоркою UNFPA Наталією Канем», – сказала Аріна Пустова депутатка обласної ради та голова постійної комісії з питань здоров‘я, дитинства та материнства й радниця голови ДОР.

У комплекті до автомобіля передали до авто передали портативне обладнання та витратні матеріали (одноразові гінекологічні набори, медикаменти, швидкі тести на ВІЛ, гепатит В, С та сифіліс, експрес-тест на глюкозу, тест-смужки для аналізу сечі).

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті