Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
20:50

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Борис Філатов розповів про перспективи Дніпра на опалювальний сезон

Борис Філатов розповів про перспективи Дніпра на опалювальний сезон

Дніпро на 98% готовий до опалювального сезону.

Про це мер Борис Філатов заявив в ефірі програми «Васильєвський острів» на 11 телеканалі 4 жовтня. За словами Філатова котельні у гарному технічному стані. Головне - щоб вистачило енергоносіїв.

З ефіру програми Інформатор обрав те, що найбільше зацікавить жителів Дніпра. У "Нафтогазі" та профільних міністерствах запевняють, що у сховищах достатньо газу аби провести цей опалювальний сезон. Останніми тижнями міський голова перевірив стан найбільших котелень Дніпра і каже, що вони достатньо підготовлені до цієї зими - там замінили обладнання: і насоси, і частотники, і утеплення.

"Тільки в модернізацію, в енергоефективність місто - ми усі - дніпряни - вклали 200 млн грн і навіть більше",- розповів Борис Філатов.

Також, на тлі постійної загрози ракетних ударів з боку країни-терористки росії, місто пропрацювало низку варіантів для різних сценаріїв розвитку подій. Так, система опалення в місті достатньо розгалужена аби у разі чого була змога перекинути та перепідключити резервні потужності.

"У нас близько 10 базових котелень великих і декілька сотень різних дрібних, середніх тощо",- пояснив міський голова.

А у великих підприємств місто попросило великі генератори на 600 КВт - їх зможуть використовувати протягом кількох днів, якщо виникне потреба провести певні ремонтні роботи. Однак, у Дніпрі залишається певна проблема із електромережами - якщо усі включать електрообігрівачі - то проводка просто не витримає таких навантажень.

Яка ситуація з громадським транспортом після ворожого ракетного удару по АТП

Нагадаємо, що в четвер, 29 вересня, ворог завдав ракетного удару по Дніпру. Тоді загинуло 3 людей, ще 5 отримали поранення. Також під час пожежі, згоріли 52 автобуси, ще 98 пошкоджені. Через це з'явилися затримки в русі на декількох маршрутах. Тому Борис Філатов звернувся до територіальних громад з проханням хоча б тимчасово надати Дніпру транспорт. Першим на допомогу прийшов мер Києва Віталій Кличко.

"Він зателефонував мені перший і каже: я таке чув - хочу тобі допомогти. І уже наступного понеділка я сподіваюсь, якщо ми всі документи доробимо - ми виведемо на маршрути близько 30 автобусів, які нам передасть столиця",- розказав Борис Філатов.

Ще 5 автобусів пообіцяв виділити Голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко, якусь кількість куплять підприємці Дніпра. Тож ситуація на маршрутах більш-менш вирівняється.

Чого чекає міська влада від жителів Дніпра

Борис Філатов попросив у людей розуміння того, що в країні йде війна. За словами міського голови у період воєнного часу неможливо проводити реконструкцію чи капітальне будівництво. Нині місцеве самоврядування може здійснювати лише аварійні роботи та вивозити сміття.

"Буде у нас 700 млн, мільярд або три - вільних грошей в бюджеті - ми коли приходимо до Держказначейства і кладемо документ - нам кажуть: ви оці документи приберіть, а зарплати і соцвиплати ми вам проведемо",- додав Борис Філатов.

Тож про будівництво дитячих майданчиків, ремонти доріг та парків зараз не може йти мова.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті