Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 25 апреля 2024
17:20

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Нові МФО в Україні, які з'явилися у 2022 році

Нові МФО в Україні, які з'явилися у 2022 році

Мікрофінансові організації вийшли на кредитно-фінансовий ринок трохи більше десяти років тому і досить швидко набули популярності у населення.

Головна причина – доступність кредитів, які можна оформити у будь-який час дня та ночі за дуже короткий час. Нині в Україні налічується кілька сотень кредитно-фінансових організацій, які оформили офіційну ліцензію НБУ.

Останнім часом кількість МФО дещо зменшилася, дивовижного в цьому нічого немає, оскільки в Україні ось уже понад півроку йде повномасштабна війна, яка спричинила різке погіршення загальної фінансової ситуації. Мікрофінансові організації, які не мали міцної фінансової «подушки», збанкрутували та пішли з ринку. Нових МФО, зі зрозумілих причин, 2022 року не з'явилося. Якщо говорити про останні МФО, які встигли вийти на кредитно-фінансовий український ринок напередодні війни, то можна виділити:

  • SelfieCredit (ліцензія від 30.04.2021 №ФК В0000230) – перша позика під 0%; максимальний термін кредитування – 30 діб, кредитна ставка – 2,2%, розмір кредиту – від 500 до 15 тисяч грн.

  • MyBiz (ліцензія від 17.11.2021 №21/35-пк) – максимальний термін кредитування 28 діб, кредитна ставка від 2%, розмір кредиту від 800 до 3000 грн.

  • Epeer (ліцензія від 18.06.2021 № 21/1611-пк) – перша позика під 0%, максимальний термін кредитування до 30 діб, кредитна ставка від 1,70%, розмір кредиту від 500 до 5000 грн.

  • Boncredit (ліцензія від 27.08.2021 №21/2427-пк) – перша позика під 0%, максимальний термін кредитування до 30 діб, кредитна ставка від 2%, розмір кредиту від 500 до 15 тисяч грн.

У чому перевага нових МФО

Як відомо, «нова мітла мете по-своєму». Нові МФО, які виходять на кредитно-фінансовий ринок, змушені чимось виділятися серед конкурентів, яких дуже багато. Щоб пробитися крізь щільні «ряди» своїх колег і достукатися до клієнтів, нові МФО пропонують вигідніші умови кредитування. Це поширена політика, про яку знають досвідчені позичальники, та із задоволенням користуються наданими їм вигодами.

Другий важливий момент, про який слід знати і яким можна скористатися – кредит у новій МФО з великою ймовірністю можуть отримати «проблемні» позичальники, які вже нажили репутацію неблагонадійного клієнта на кредитно-фінансовому ринку. Найчастіше нові МФО видають безвідмовні кредити онлайн таким позичальникам.

Які вимоги висувають МФО до своїх позичальників

Вимоги нових МФО зазвичай нічим не відрізняються від класичних – наявність українського громадянства, вік 18-70 років (можливі різні варіації), громадянський паспорт, ідентифікаційний код, мобільний телефон з номером українського оператора зв'язку, банківська карта одного з українських банків. Якщо позичальник відповідає всім вимогам, може подати заявку на оформлення кредиту, вказавши у ній необхідну йому суму.

В умовах воєнного часу багато МФО внесли низку коригувань у свою роботу. Найчастіше це стосується збільшення термінів розгляду заявки на поданий кредит, яка наразі проводиться у ручному режимі. Також МФО посилили вимоги до своїх клієнтів. Зокрема, не кредитуються особи, які перебувають на окупованих територіях чи зоні бойових дій, а також ті, хто виїхав за кордон. На законодавчому рівні заборонено кредитувати військовослужбовців. Відсоток відмов за поданими заявками у воєнний час збільшився з 10 до 50-60%. Ризики потенційних не повернення кредитів, оформлених у МФО, серйозно збільшилися.

Проте, за обставин, що склалися, МФО є чи не єдиним способом оформити кредит у воєнний час. Банки перестали видавати кредити, хоча дозволяють користуватися кредитними коштами, які перебувають на кредитних картках своїх клієнтів.

Така ситуація, швидше за все, зберігатиметься до закінчення військового стану, який, як стверджують експерти, не буде скасовано у 2022 році. Як довго він триватиме, залежить від розвитку подій на фронті. За експертними оцінками війна продовжиться у 2023 році, і за несприятливого розвитку ситуації може затягтися на кілька років.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (12)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (8)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вулиці Гаванській зіткнулися ЗАЗ та ВАЗ: троє постраждалих (6)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (6)

•  Утворюється метровий шар піни: у Дніпрі в озеро Куряче з колектора виливаються відходи (5)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн горожанам на восстановление жилья, пострадавшего от ракетных обстрелов, выплатил Днепр в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте