Волонтери з Дніпра готують сухі супи з бобових для військових.
Як розповіла Суспільному ініціаторка проєкту Хельга Логуш, така страва дає бійцям насичення на декілька годин.
За її словами, ідея створити сухий пайок виникла, коли з полиць магазинів зникли швидкорозчинні супи. Пробну партію волонтери зробили на початку квітня.
"Проєкт повністю волонтерський, він фінансується добровільними донатами, нашими спільними друзями та навіть незнайомими людьми. Це такий собі краудфандинг", – розповіла Хельга.
Продукція "Бобової чашки" повністю веганська. До складу входять горох, сочевиця, нут та з десяток приправ. Всі інгредієнти відварюють, сушать та змішують. Готову суміш заливають окропом чи холодною водою – і можна їсти.
Тетяна Слабієва – головна технологиня проєкту. Жінка розробила рецептуру сухого пайка та підібрала прянощі, що пасують до страви.
До кожного пакетика додають суміш болгарських приправ: орегано, паприку, сухий часник, гострий перець, чабер та зерна кукурудзи.
"Ми трошки спростили технологію приготування. Якось до бобових, мені здалося, воно найкраще підходить. На одну чашку йде десь 2-3 грами спецій, а об’єми на тиждень десь 10 кілограмів", – сказала Тетяна.
У команді зараз близько 30 людей. Кожен відповідає за свою частину роботи: поки одні домовляються про відвантаження та розв'язують логістичні питання, інші фасують продукцію.
Нині волонтери відвантажили понад 3 тонни продукції. За роботою команда збирається декілька разів на тиждень. За одну зустріч можуть виготовити декілька сотень пакетів суміші – все залежить від кількості заготовлених інгрідієнтів.
Волонтерам потрібні обладнання та робочі руки. Охочі долучитися можуть написати ініціаторці у Facebook.
Автор: Валерія Шостак
![]() |
Gorod`ській дозор |
![]() |
Фоторепортажі та галереї |
![]() |
Відео |
![]() |
Інтерв`ю |
![]() |
Блоги |
Новини компаній | |
Повідомити новину! | |
![]() |
Погода |
![]() |
Архів новин |