Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
04:42

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

В Україні хочуть відновити «Велике будівництво» та відремонтувати зруйновані війною дороги

В Україні хочуть відновити «Велике будівництво» та відремонтувати зруйновані війною дороги

В Україні хочуть відновити "Велике будівництво". Фінансувати проект збираються коштом з відрахувань акцизу на пальне.

Про це повідомив у Facebook голова бюджетного комітету Верховної Ради Юрій Арістов.

"Підтримую дуже своєчасну ініціативу Кабміну щодо використання коштів державного дорожнього фонду. А саме: спрямувати їх на зведення зруйнованих внаслідок бойових дій доріг та штучних споруд.

Це передбачає законопроєкт № 7669. Комітет з питань бюджету ВР уже ухвалив рішення, яким рекомендує включити його до порядку денного сесії, визначити невідкладним та скоротити строки внесення альтернативних проєктів.

Інший законопроєкт від Кабміну (№7668) - теж необхідна норма «на вчора». Документ пропонує часткове повернення акцизу на пальне, який був скасований в березні. Тоді це було зумовлено гострою кризою на ринку пального, яку вже вдалось подолати. До того ж акциз є основним джерелом наповнення дорожнього фонду. Через податкову лібералізацію він не отримував коштів, а заблокований в фонді залишок спрямовувався на виконання зовнішніх боргових зобов’язань", - написав він.

Арістов розповів, що війна додала чимало проблем із дорогами. Зараз зруйновано щонайменше 24,8 тис. км автомобільних доріг та 311 штучних споруд. Для швидкого розв'язання проблеми використовують тимчасові мостові переправи. Але в багатьох випадках цього недостатньо, через значні водні перешкоди необхідні альтернативні варіанти інженерних споруд, аби безпечно і вчасно доставляти гуманітарну допомогу та інші вантажі.

"Через відсутність коштів в бюджеті роботи наразі виконується в борг. У той же час дорожні компанії – це величезна кількість робочих місць, що, звісно ж, підбадьорює економіку у важкі часи.

Тому вважаю, що обидва законопроєкти мають бути ухвалені Верховною Радою найближчим часом", - зазначив він.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Серж  (17.08.22 20:22): Воровать уже неоткуда,давайте будем дороги строить. Лучше бы беженцам помогали с жильём!! Відповісти | З цитатою
по-хорошему  (17.08.22 19:19): вас под суд нужно отдать как за воровство на этом велыком крадивныцтке, так и за срыв гособоронзаказа

"Мы можем увеличить армию в два-три раза, но тогда, например, не сможем строить дороги" - Зеленский, 18 февраля 2022 года, за 4 дня до вторжения, о котором вас предупреждали на протажении полугода
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті