Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 28 травня 2024
06:00

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Сімейні форми виховання: як у Дніпрі опікуються дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах

|«« «« »» »»|

У Дніпрі 1 329 дітей виховуються в сімейних формах виховання та патронатних сім’ях: у прийомних родинах, під опікою та піклуванням, а також дитячих будинках сімейного типу чи усиновлені.

Патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

«Поступово розвивається патронатна форма сімейного виховання. У місті дві патронатні родини, де виховуються дітки, які були вилучені з біологічних родин з тих чи інших причин і не мають наразі статусу. У таких патронатних родинах дітки виховуються до дев’яти місяців. За цей термін вирішується ситуація: чи то повернення дітей до біологічних родин, чи позбавлення їхніх батьків відповідних прав. Щодо опіки та піклування, то таку форму надають переважно родичам.

У місті 64 прийомні родини, у яких перебувають 93 дитини. А також 11 дитячих будинків сімейного типу, де виховуються 84 дитини. Служби у справах дітей, працівники центрів соціальних служб постійно інспектують такі родини, виїжджають до них, допомагають у різних організаційних питаннях», – розповіла завідувачка сектору опіки та піклування управління-служби у справах дітей департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради Оксана Білоусова.

Патронатна мати Олена розповідає:

«Патронатну родину створили торік. Спочатку було троє діток, які пробули з нами пів року. Потім ще троє. А зараз у нас семеро дітей, які з нами вже п’ятий місяць. На жаль, у них були проблеми зі здоров’ям, не відвідували дитсадки, школи. У кожної дитини своя історія. Але ми, як то кажуть, вдягли, взули, відгодували. Спочатку дітки до нас приглядалися, звісно, і ми під них підлаштовуємося. Виходить так, що краще допомагати дітям, ніж їхнім батькам, які, на жаль, цілком не змінюються».

Родина Дунайських створила прийомну родину ще у 2007 році.

«Загалом було 13 дітей. Одні випускалися, інші прибували до нас. Зараз виховуємо шістьох хлопців. Дітки живуть за певним розкладом. Зараз канікули, часто у басейні на подвір’ї купаються, далі можуть виконувати шкільні завдання, що задали на канікули. Звісно, як усі хлопці, полюблять грати на комп’ютерах, планшетах, а менші з іграшками. Найстаршому хлопцю дев’ятнадцять років, найменшому – шість. Усі дітки слухняні. Так і живимо великою дружньою родиною», – додала Людмила Дунайська.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (12)

•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (10)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  На Дніпропетровщині в наслідок аварії за участю «ЗАЗ» та «Daewoo» є загиблий та постраждалі (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (5)

•  Стихійна торгівля у невстановлених місцях заборонена. У Дніпрі проводять рейди (4)

•  На вулиці Володимира Винниченка застосували нові підходи до якісної зміни вуличного середовища (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті