Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
23:05

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре издали две новые книжки

В Днепре издали две новые книжки

Они продолжают цикл книжечек-молний Журфонда.

Об этом проекте Городской сайт уже рассказывал.

Напомним, что с начала войны Журфонд Днепропетровской областной организации НСЖУ решил оперативно издавать книжки-молнии, в которых творческие люди реагируют на подлое нападение россии и происходящее в нашей стране.

В апреле увидела первая книжка в этом цикле. А сейчас глава Журфонда Александр Демьянович Давыдов любезно представил Городскому сайту две новые книжечки этого цикла – сборники острых поэзий Виктора Байдака и Николая Кобзаря.

О них он рассказал нам следующее:

«ВІДЧУЙ СЕБЕ ЗБРОЄЮ» - під такою назвою у колективному збірнику «Слово – зброя нескорених» серії «Книжка-блискавка» надруковано розповідь про Віктора Байдака і про те, як він відгукується на події, пов’язані з повномасштабним вторгненням Росії в Україну. Коли у 2012 році у видавництві «Журфонд» готувалась до друку перша книга тоді ще нікому не відомого працівника «Дніпроводоканалу» Віктора Байдака, редактори запропонували автору зняти за збірки такий вірш:

«Ненавиджу тебе, Москва!

Всю твою люту, підлу вдачу.

Із тебе завжди кров текла…

Тебе за звірства не пробачу!...».

Може, у редакторів і був сенс: тоді відносини України з Росією були досить толерантні. Але Віктор Байдак не погодився з видавцем, і цей вірш побачив світ. А час довів його правоту…

Друге, невелике видання Миколи Кобзаря – стовідсотково відповідає сенсу серії «Книжка-блискавка». Його твори написані по гарячих слідах подій, пов’язаних з російсько-українською війною, яка почалася 24 лютого 2022 року. До збірки ввійшли вірші-експромти, тому далеко не у кожному з них витримано канони написання поетичного твору. До того ж, й сам автор вважає, що у будь-якому літературному творі домінуючим началом повинна бути думка. З цією задачею автор успішно впорався».

Для желающих прочесть эти книги мы прилагаем их к публикации.

Работа над очередными изданиями продолжается.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
лет театру ДрамиКом

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте