Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 16 апреля 2024
19:05

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Днепрянам предлагают высаживать луковые клумбы

|«« «« »» »»|

Несмотря на войну, парки и скверы Днепра радуют красотой и цветением.

В военное время приходится экономить на всем. Поэтому вдвойне радостно, что парки и скверы Днепра становятся для горожан радующей взор отдушиной от военных переживаний и стрессов.

Городской сайт регулярно рассказывает о цветущей красоте Днепра. Сообщали мы и о «тюльпановом рае» на Набережной Победы, не уступающей лучшим паркам Нидерландов.

Чуть меньшие по масштабу, но подобные аллеи цветущих тюльпанов радуют и в парке Писаржевского.

Об этом Инна Бугаева сообщила следующее:

«У парку ім.Писаржевского з’явилися неймовірно гарні алеї з голандськими тюльпанами, які стали родзинкою локації.

Фіолетові, білі, рожеві, квіти залили своїми різнокольоровими барвами всю територію парку. Окрім них, око відвідувачів радують сакури, які теж розпустилися цією весною.

Запрошуємо дніпрян насолодитися прогулянкою в колі родини!».

А в расположенном неподалеку парке Зеленый Гай акцент сделали на высадке молодых хвойников.

Инна Бугаева делится такими новостями из парка Зеленый Гай:

«У парку Зелений Гай КП Міська інфраструктура висадили цілу галявину з ялицем неподолік однойменного Ялицевого провулку. А зараз проводяться роботи з внесення добрив для покращення росту кореневої системи та формування молодих коренів, аби усі 130 красунь й надалі прикрашали схили зеленої зони.

Також працівники проводять покос трави усієі території та вже запустили систему поливудля зволоження зелених насаджень та газону».

Поучаствовать в создании оригинальных клумб могут и горожане.

Мы уже рассказывали о том, что в последнее время Департамент парков и рекреации Днепровского горсовета очень креативно подходит к вопросу создания новых клумб. В частности, за последние пару лет широкое распространение в парках города получили клумбы из альпийских трав, с применением овощных культур, базилика и так далее.

Оригинальным дополнением к цветам может стать и… лук!

Об этом в упомянутом департаменте рассказывают следующее:

«ЦИБУЛЯ

Минулого разу в циклі постів "Сад і огород" іми розповідали про базилік, а сьогодні розкажемо про найдавнішу їстівну рослину світу — Цибулю.

Її латинська назва (Allium) походить від кельтського «all», що означає «пекучий».

Цибуля відома понад 6 тисяч років. Згадки про неї знаходили в клинописі шумерів та папірусах Стародавнього Єгипту. Цибуля була присвячена єгипетській богині Ізіді — археологи знаходили цибулини в саркофагах із муміями.

В давній Індії цибулю вирощували як лікарську рослину, але в кулінарії її не використовували через різкий запах. У давньому Китаї культивували цибулю запашну, про що згадується в книзі про лікарські рослини, написаної ще в 2500 році до н.е.

У давній Греції цибулина була символом Всесвіту. Великі цибулинки служили даром для жриць-віщунок, їх приносили в храм Аполлона і дарували нареченим.

У Стародавньому Римі вірили, що цибуля відганяє злих духів, тому в кожному будинку обов'язково була цибуля. Полководці додавали цей овоч у щоденний раціон легіонерів, вважаючи, що він відновлює сили і додає енергії, збільшує наснагу та мужність солдатів.

На території Європи овоч з'явився в Х столітті — його використовували як амулети від хвороб і злих духів. А вояки носили цибулини на грудях, як обереги, що мали чарівну силу та охороняли на війні від ураження зброєю. Такий амулет носив навіть король Англії Річард Левине Серце, щоб вигравати бої.

Лише в кінці середньовіччя було написано першу книгу з кулінарії, де згадувалася цибуля як овоч. А сьогодні її культивують у всьому світі та охоче застосовують у кухнях всіх континентів.

Надзвичайно багата цибуля вітамінами групи В та аскорбіновою кислотою. Вона підвищує апетит і стимулює травлення. У ній міститься більше цукру, ніж в яблуках та грушах. При готуванні її ефірні речовини випаровуються — і тоді цибуля набуває солодкого смаку.

В Україні цибуля завжди росла на городах й присутня у багатьох рецептах.

Проте її використовують не тільки для приготування різноманітних страв — але й як декор та прикрасу квітників. Завдяки незвичайним розмаїттям сортів та тривалому цвітінню, їстівні та декоративні цибулі використовуються для створення розкішних композицій — алляріев або цибулевих садів.

Їх кулястими суцвіттями, що складаються з дрібних квіточок, можна милуватися з кінця весни аж до вересня, і навіть коли вони відцвітуть, їх ажурні кулі виглядають дуже ефектно, підносячись над іншими рослинами».

Преимущество таких клумб очевидны: они будут радовать не только взор, но и желудок.

Фото – Инна Бугаева и Департамент парков и рекреации.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте