Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
17:25

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У підвалі діти граються ліками. Пацієнти дитячої лікарні у Дніпрі ночують у сховищі

У підвалі діти граються ліками. Пацієнти дитячої лікарні у Дніпрі ночують у сховищі

У дитячій лікарні у Дніпрі, де зараз перебувають пацієнти, облаштували сховище. Діти, їхні батьки та персонал спускаються сюди під час сигналу тривоги та на ніч, повідомляють кореспонденти Суспільного.

Матвію десять місяців. Його батьки приїхали разом з ним з Харкова ще 21 лютого. У Дніпровській лікарні дитині мали робити операцію, але через російське вторгнення її довелось відкласти. Додому, кажуть батьки, повернутися не можуть.

За словами матері Матвія Олександри, діти почуваються добре, мають свою компанію. Дорослі ж намагаються триматися у доброму настрої та підтримувати одне одного. За кожного сигналу тривоги разом з дітьми спускаються у підвал, де облаштували укриття.

“Це жахливо, у мене дитина грається ліками! У підвалі дитина грається ліками! Ну як це? Звісно, хочеться нормальної обстановки. Але зараз, думаю, це найбезпечніше місце”, – каже Олександра.

Медсестра хірургічного відділення Ірина розповідає: до сховища спускаються щовечора о восьмій, коли починається комендантська година. Також сюди заходять вдень по сигналу тривоги.

“Ми всі спускаємося і працюємо тут. Тут найбезпечніше місце для дітей облаштовано. Зазвичай беремо, що нам необхідно, якийсь мінімальний набір. Якщо потрібно, і немає тривоги, можемо піднятися у відділення”, – говорить Ірина.
Попри воєнний стан, у дитячій лікарні працюють усі відділення невідкладної допомоги. Продовжує свою роботу і дитячий онкогематологічний центр. У лікарні наголошують: у випадку невідкладних станів потрібно звертатися за номером 103. В усіх інших ситуаціях батьки можуть проконсультуватися з лікарями у групі дистанційної підтримки “Доктор з телефону” в Телеграм.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті