Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
16:24

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Лікарі радять, як безпечно здавати аналізи під час поширення «Омікрону»

Лікарі радять, як безпечно здавати аналізи під час поширення «Омікрону»

Статистика нових випадків коронавірусу б’є сумні рекорди, більшість областей України перебувають у помаранчевій карантинній зоні. Швидкі темпи розповсюдження хвороби лікарі пов’язують саме з особливостями нового штаму «Омікрону».

Ситуацію коментує Наталія Немер, лікар-пульмонолог клінічної лікарні швидкої медичної допомоги м. Дніпро.


Які особливості протікання COVID-19, викликаного «Омікроном»?

Вірус накопичується у верхніх дихальних шляхах, тому значно частіше спостерігаються нежить та біль у горлі. Крім того, «Омікрон» частіше викликає бронхіоліт (ураження дрібних бронхів),  оскільки легше розмножується саме в бронхах.

Для дорослих це менш небезпечно, ніж пневмонія, яка була одним з найпоширеніших ускладнень COVID-19 під час попередніх пандемічних хвиль. На відміну від дітей, особливо раннього віку, у яких через анатомо-функціональні вікові особливості саме бронхіоліт часто призводить до тяжких ускладнень — швидкого розвитку обструктивних станів, що потребує невідкладних стаціонарних заходів.

Чи можна за певними симптомами визначити інфікування саме «Омікроном» та наскільки він небезпечний у порівнянні з іншими штамами коронавірусу?

Крім болю у горлі та нежиті, при «Омікроні» спостерігаються зниження апетиту, біль у м’язах та суглобах, пітливість. Але це симптоми є типовими й для звичайного ГРВІ. Тож, діагностувати саме COVID-19 лише за клінічною картиною неможливо. Тому при будь-яких ознаках ГРВІ варто зробити тест на COVID-19, і найбільш точний метод діагностики COVID-19 — це ПЛР-тест.

Щодо відмінностей «Омікрону», новий штам має менший інкубаційний період — в середньому 3 доби. Але ризик повторного зараження збільшився у п’ять разів: для «Дельти» він становив близько 2,5%, для «Омікрону» – вже 13%.

Крім того, «Омікрон» майже у три рази більш контагіозний (заразний), ніж «Дельта». Само тому ми бачимо такі стрімкі темпи поширення хвороби та таку велику кількість щоденних нових випадків захворюваності на COVID-19.

Чи можна знизити ризики для здоров’я?

Актуальним залишається дотримання санітарно-епідемічних норм, носіння маски у громадських місцях. Звісно ж, вакцинація від COVID-19. А своєчасна діагностика захворювання та постійний моніторинг важливих показників стану організму допоможуть запобігти серйозним ускладненням.

Та, враховуючи високу заразність «Омікрону», сьогодні особливо важливим є обмеження контактів. Тому своїм пацієнтам я рекомендую викликати медичну бригаду ІНВІТРО додому для взяття аналізів. Як лікар, я довіряю точності лабораторних досліджень ІНВІТРО, а мої пацієнти підтверджують, що, скориставшись послугою виклику додому цієї лабораторії, вони отримують таку ж високу якість медичного сервісу, що й у відділеннях ІНВІТРО.  І, головне в сьогоднішній пандемічній ситуації, максимально безпечно для здоров’я пацієнта.

Як скористатися послугою виклику медичної бригади ІНВІТРО додому?

  • Ви оформлюєте замовлення на сайті https://www.invitro.ua/vnd/ або за телефоном 0 800 302-200 (безкоштовно на території України).

  • Наш консультант надає інформацію про вартість послуги і підтверджує час виїзду.

  • Вартість виклику: у межах міста —170 грн, передмістя (до 30 км) — 305 грн, передмістя (від 30 км) — 460 грн. Вартість виклику в день замовлення: у межах міста — 240 грн, передмістя (до 30 км) — 400 грн.

  • Медики ІНВІТРО приїжджають до вас додому та беруть необхідні аналізи. Оплата послуги здійснюється в день взяття біоматеріалу — готівкою або банківською карткою.

  • Ви отримуєте результати аналізів у зручний для вас спосіб: електронною поштою, в особистому кабінеті пацієнта на сайті www.invitro.ua або у будь-якому медичному офісі ІНВІТРО.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті