|«« | «« | »» | »»| |
У Музеї історії Дніпра влаштували майстер-клас із сервірування новорічного столу 19 сторіччя. Традиційні для того часу страви: пироги з м’ясом, риба, студень, качка з яблуками, солонина, медовуха, сидр, узвар.
«У 19 сторіччі на святкові заходи стіл завжди застилали білою скатертиною. У нас сьогодні вона з тафти. На столах у Катеринославі був чеський кришталь, німецькі сервізи, а також свічки. Їжа була простою: якщо годували качкою, то цілою, адже це показувало достаток господаря. Салатів, наприклад, олів’є або шуби, тоді ще не готували», – розповіла засновниця ГО «Асоціація рестораторів та готельєрів м. Дніпра» Олена Булах.
А на десерт – пряники з чаєм з самовару 19 сторіччя, який є експонатом Музею історії Дніпра. До речі, того часу святкові пряники покривали сусальним золотом для блиску.
«Музей історії Дніпра – це місце, де дійсно живе історія. Не лише через предмети, а й через різні події, інтерактиви, екскурсії, квести та такі заходи, як сьогодні», – зазначила виконувачка обов’язків директора Музею історії Дніпра Світлана Павленко.
Гостями застілля стали актори, серед яких був і Олександр Поль.
![]() |
Gorod`ській дозор |
![]() |
Фоторепортажі та галереї |
![]() |
Відео |
![]() |
Інтерв`ю |
![]() |
Блоги |
Новини компаній | |
Повідомити новину! | |
![]() |
Погода |
![]() |
Архів новин |
А мизинчик надобно оттопыривать при чаепитии али как, дабы за холопа не сослыть? Відповісти | З цитатою