Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
21:15

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У міській лікарні № 4 з’явилася сучасна лабораторія ПЛР-діагностики

|«« «« »» »»|

У Дніпрі для шести лікарень закуплено сучасне обладнання і витратні матеріали для ПЛР-діагностики на коронавірус. На це з міського бюджету виділено майже 7 млн грн.

Міська клінічна лікарня № 4 – перший лікувальний заклад, де вже користуються обладнанням у новій сучасній ПЛР-лабораторії.

«Це обладнання дозволяє набагато швидше проводити діагностику на коронавірус, тобто отримувати результати аналізів. А раніше біоматеріали з цієї лікарні направляли до інших лабораторій. Звісно, на це витрачалось більше часу. Загалом у Дніпрі вісім лікарень, підпорядкованих міському департаменту охорони здоров’я населення, де лікують хворих на коронавірус.

У стаціонарах розгорнуто 2 тис. 70 ліжок для пацієнтів з COVID-19, з них 60 % – заповнені. До 97 % пацієнтів, які зараз у відповідних стаціонарах, – невакциновані. Тому закликаємо мешканців берегти своє здоров’я і прищепитися. У місті працюють 12 центрів вакцинації та 34 пункти щеплення. Вакцини у наявності», – підкреслила начальниця відділу спеціалізованої медичної допомоги департаменту охорони здоров’я населення ДМР Тетяна Прибиток.

Водночас в. о. генерального директора міської клінічної лікарні № 4 Наталія Бут зазначила:

«ПЛР-лабораторія відповідає усім стандартам. Нове обладнання – це і спеціальні аналізатори, реактиви. Раніше доводилося відправляти біоматеріали до обласного лабораторного центру, а це – додатковий час, спеціальна логістика тощо. Зараз же все на місці, а значить – набагато швидше. За день у лабораторії виконується до 50 ПЛР-аналізів.

Проводимо дослідження як для тих пацієнтів, яких госпіталізуємо до ковід-стаціонару, так і до інших відділень лікарні. Загалом у нашому закладі 745 ліжок, з них 350 – виділено для пацієнтів з ковід. Зараз у стаціонарі лікуються 215 пацієнтів з підтвердженим коронавірусом. І лише декілька – вакциновані».

«У лабораторії три окремі боксовані приміщення, де створено усі умови для досконалого дослідження, щоб не було хибно негативних результатів аналізів на коронавірус. За три-чотири години результати вже готові», – додала завідувачка клініко-діагностичної лабораторії міської лікарні № 4 Лариса Карпенко.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Руслан  (12.11.21 08:17): Создатель ПЦР тестов - американский биохимик, лауреат Нобелевской премии Кери Муллис, перед своей скоропостижной смертью сделал заявление, что ПЦР тесты предназначены исключительно для исследовательских целей, но никак не для постановки диагноза инфекционного заболевания. Так что очередной центр по разводилову ло*ов - открыт. С тестами на ковид ( запатентованными Ричардом Ротшильдом 13.10.2015) уж 2 года разводят Відповісти | З цитатою
Руслан  (12.11.21 08:15): Создатель ПЦР тестов - американский биохимик, лауреат Нобелевской премии, перед своей скоропостижной смертью сделал заявление, что ПЦР тесты предназначены исключительно для исследовательских целей, но никак не для постановки диагноза инфекционного заболевания. Так что очередной центр по разводилову ло*ов - открыт. Відповісти | З цитатою
Ййцц  (12.11.21 07:16): Тесты новые это хорошо, а рентген? Знакомого направили на рентген во вторник а записаться смог только на понедельник. Почти неделю в очереди это нормально? Давайте дальше реформируйте так вообще одна больница на город осталась Відповісти | З цитатою
пишите о главном  (11.11.21 18:40): Статья о чем? О лаборатории? Сколько потратили, кто оплатил. Ну, что бы понимать масштаб распилов и заодно вспомнить сколько же на деле стоит лаборатория. Например, вот по этой статье: https://gorod.dp.ua/news/172340 Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті