Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
12:10

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Зібрали 9 літрів крові: у Дніпрі відбулася акція «Мистецтво донорства»

Зібрали 9 літрів крові: у Дніпрі відбулася акція «Мистецтво донорства»

15 жовтня у Музеї АТО, у Дніпрі, пройшла благодійна акція під назвою “Мистецтво донорства”. У рамках акції зібрали дев’ять літрів крові, до заходу долучились 20 донорів.

Усі охочі стати донорами могли дізнатися свою групу крові та зробити її аналіз. Серед учасниць акції - дніпрянка Тетяна Теряник, вона здавала кров вдруге.

“Дізналася зараз, що буде така акція всеукраїнська, то зрозуміла, що залишатися у стороні - не можу. І дуже хочеться знову допомогти. Я можу допомогти - і я це роблю”, - сказала жінка.

Також долучився до заходу Олександр Воронкін. У свої 34-роки він вперше здав кров та дізнався, що в нього четверта група.

“Було якесь певне хвилювання. В дитинстві я боявся здавати кров, бувало втрачав свідомість, і були якісь побоювання”, - розповів донор.

Під час акції в музеї грала акустична музика. А художниця Тетяна Шипова малювала скетч-картини.

“Я намагаюся схопити образ учасників акції. Хлопець, який прийшов вперше, ну так, як я його бачила в проекції, так і намалювала”, - зазначила Тетяна Шипова.

Представниця громадської організації “ДонорUA” Тетяна Канчура каже: захід приурочили до Дня захисника і захисниці України. Зібрана кров має допомогти 25 людям.

"Ми не просто так обрали дату 15 жовтня, після Дня захисника і захисниці України. І локацію обрали відповідну - музей АТО, тому що Дніпро дуже багато зробив для захисту України. І донорів теж можна вважати захисниками, тому що вони бережуть здоров’я пацієнтів”, - зазначила співорганізаторка акції.

Генеральна директорка центру переливання крові Антоніна Сердюк каже: під час епідемії кількість донорів зменшується.

“Потреба в донорській крові та її компонентів буде завжди. Незалежно від того, чи є карантинні заходи, чи це військові дії на сході України. Кожного дня люди оперуються, народжують, і це потребує також використання компонентів крові. Тому поповнення ургентних запасів має дуже велике значення для того, щоб людям надавати своєчасно допомогу”, - зауважила Антоніна Сердюк.

Наступну подібну акцію планують наприкінці жовтня в обласній станції переливання крові.


Gorod.dp.ua на Facebook.


Воин Бога  (18.10.21 08:31): Кошмар в полной антисанитарии кровь брать. Надеюсь те кто сдал, а это 20 человек примерно готовы к разным инфекциям подцепленным возможно там Відповісти | З цитатою
Поп Адя  (16.10.21 11:32): А вот нашли бы Грааль.. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті