Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
20:01

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Як насправді працює крапельне розморожування в холодильниках

Як насправді працює крапельне розморожування в холодильниках
Ринок холодильників поділений на два табори. У першому No Frost-моделі без будь-якої потреби в розморожуванні: вони можуть працювати роками без утворення криги. У другому – холодильники з автоматичним крапельним розморожуванням, так звані Direct Cool. Щодо принципу їхньої роботи в користувачів постають питання.

Консультанти гіпермаркету Eldorado, де можна купити холодильники різних брендів, розповіли про особливості технології другого типу розморожування, його плюси й мінуси. Обов'язково ознайомтеся з матеріалом, бо ми зібрали в одній статті всю найважливішу й корисну інформацію.

Як влаштована крапельна система


Спочатку розберемося, як же працює крапельне розморожування. Головна конструктивна особливість таких холодильників – розташування випарника на задній стінці холодильного відсіку. У процесі його роботи на стінці, природно, накопичується конденсат й утворюється паморозь. Але автоматична система періодично зупиняє компресор і дає час на те, щоб випарник відтанув.

Чому систему називають крапельною? Причина у способі відведення вологи під час розморожування:

  • у нижній частині задньої стінки передбачені спеціальні канали для збору крапель води, що стікають;
  • там же передбачено отвір для зливу води, що утворилася, у спеціальну ємність на компресорі;
  • під час роботи холодильника компресор гріється й вода з ємності випаровується природним чином.

По суті це звичайний холодильник середини минулого століття з відпрацьованим алгоритмом автоматичного розморожування. Але працює така автоматика тільки в холодильному відділі. Морозильну камеру, як і раніше, доводиться періодично розморожувати вручну.

Плюси й мінуси крапельного розморожування


На перший погляд може здатися, що Direct Cool багато в чому поступається No Frost. Але якщо розібратися, то в технології є що протиставити своєму конкуренту. Розглянемо кілька найважливіших переваг:

  • правильна вологість у холодильнику. No Frost дуже сушить повітря, через що продукти без упаковки швидко втрачають товарний вигляд. А в моделях з крапельною системою підтримується природний рівень вологості, завдяки чому овочі, зелень, фрукти залишаються довго свіжими;
  • більше корисного об'єму, як порівняти з No Frost аналогічної висоти;
  • невисоке споживання енергії;
  • низький рівень шуму;
  • доступна ціна.

Головний недолік, як ми вже згадували: необхідність вручну розморожувати морозилку. Відкрийте інструкцію та подивіться, як виробник рекомендує її виконувати. У комплекті повинні пропонуватися спеціальні лопатки, за допомогою яких зручно зібрати всю воду в невисоку ємність, наприклад, миску.

Доступна ціна холодильника Direct Cool для багатьох українців стає визначальним чинником на користь його покупки. Попри на меншу вартість, щодо роботи такі моделі рідко поступаються іншим технологіях. А в деяких моментах, як бачимо, навіть мають переваги.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті