Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
10:39

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Чемпіон світу з фехтування Богдан Нікішин провів руханку в «активному парку» у Дніпрі

|«« «« »» »»|

В «активному парку» у Дніпрі – свято здорового способу життя. На інтерактивному майданчику пройшли показові виступи з різних видів спорту. А ще, провів руханку чемпіон світу з фехтування Богдан Нікішин.

Долучився до зустрічі і заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Іван Начовний.

Інтерактивний майданчик – у дніпровському парку Глоби.

Це один із 18 «активних парків», які вже облаштували у містах і селах Дніпропетровщини.

Локації активного дозвілля відкривають за програмою Президента України Володимира Зеленського «Здорова Україна».

«В області відкриваються нові стадіони, ігрові майданчики, «активні парки». Такі локації з’являються у різних куточках Дніпропетровщини. У селах і містах. Вони об’єднують дітей і дорослих навколо здорового способу життя. Мотивують займатися спортом», – сказав заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Іван Начовний.

До Дня фізичної культури і спорту в «активному парку» у Дніпрі організували спортивне свято.

Зустріч зібрала кілька десятків дітей та дорослих. На майданчику – показові виступи з різних видів спорту. Відточені рухи каратистів, впевнені паси юних футболістів.

А ще – «олімпійська» руханка. Заняття провів чемпіон світу з фехтування, учасник чотирьох Олімпійських ігор Богдан Нікішин.

«Важливо, щоб таких майданчиків було все більше. Маємо залучати молодь до занять спортом. Своїм прикладом популяризувати здоровий спосіб життя», – сказав фехтувальник Богдан Нікішин.

Діти із задоволенням повторюють рухи за титулованим тренером.

«Займаюся футболом з 5 років. Мій дідусь – майстер спорту. Напевно, від нього мені передалася любов до спорту. Постійно тренуюся, з друзями ходимо на спортивні майданчики. Хочу стати професійним футболістом», – сказав 11-річний спортсмен Святослав Сердюковський.

Для всіх охочих – майстер-клас зі скандинавської ходьби.

«Дуже вдячні, що є така програма Президента зі створення «активних парків». Адже це робить спорт доступним для дітей, молоді, дідусів і бабусь. Заняття просто неба об’єднують цілі родини», – поділився керівник школи оздоровчої скандинавської ходьби Ігор Єфименко.

На локації – турніки та гімнастичні бруси, шведська стінка, спеціальні лави для віджимання. А ще – таблички з QR-кодом.

У будь-який зручний час за допомогою смартфону можна пройти комплексне тренування. Вправи – від професійних спортсменів та зірок сцени.

Долучитися до тренувань просто неба може кожен бажаючий. Виконати комплекс вправ, скористатися інвентарем.

Зробити фото з друзями та поділитися світлинами у соцмережах з хештегами #ЗдороваУкраїна, #АктивніПарки, #ЯвАктивномуПарку, #ТренуюсьВАктивномуПарку.

Незабаром на Дніпропетровщині запрацюють ще 20 активних парків.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Vadim  (10.09.21 22:27): Конечно супер..но скажите пожалуйста а КТО ПОСТРОИЛ эту Воркаут площадку в парке Глобы и все эти годы проводил открытые тренировки ??? наверно все знают в Днепре его имя...но почему то произошел помоему мнению рейдерский захват и вдруг площадка стала Президентской программой "Активные парки"...во как..красиво..как в принципе все у нас происходит..мда..жесть...Успехов! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті