Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 21 травня 2024
07:38

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпропетровщина запропонувала включити до проєкту «Велика реставрація» чотири об’єкти

Дніпропетровщина запропонувала включити до проєкту «Велика реставрація» чотири об’єкти

Дніпропетровська облдержадміністрація подала заявки на включення чотирьох об’єктів до проєкту «Велика реставрація». Два з них відвідав Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

«Завдяки програмі Президента України «Велика реставрація» цього року плануємо відновити понад 50 пам’яток. Такої масштабної реставрації в нашій країні ще не було. Сьогодні я побачив ті, які обрала для оновлення Дніпропетровщина», – зазначив Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.
У Дніпрі міністр пройшовся залами Національного історичного музею ім. Дмитра Яворницького та відвідав Обласну філармонію ім. Л. Когана.

Крім них претенденти на грандіозне перевтілення – Дніпропетровський фаховий мистецько-художній коледж культури і Центр дитячої та юнацької творчості Металургійного району міста Кривий Ріг.

«Запропонували чотири об’єкти для першого етапу «Великої реставрації». Підготували проєктно-кошторисну документацію. Мріємо бачити наші культурні перлини модернізованими. Наповненими сучасними технологіями», – сказала заступниця голови Дніпропетровської ОДА Ольга Горб.
За два роки Дніпропетровська обласна філармонія святкуватиме 110-річний ювілей. Начальниця управління культури ОДА Наталія Першина каже, нині відкривають черговий концертний сезон. З міністром обговорили перспективи масштабного перевтілення будівлі.

«Будівля філармонії 1913 року. Вона спроєктована відомим архітектором Гінзбургом. Це справжній шедевр. Але понад сто років – жодних реставраційних робіт. Час бере своє – об’єкт потроху руйнується. Маємо надію на позитивні зміни», – сподівається Наталія Першина.
Програма з реставрації пам’яток розрахована на 3 роки. За цей час збираються відновити 150 об’єктів по всій Україні.









Gorod.dp.ua на Facebook.


нада  (06.08.21 12:18): всё снести и застроить все перспективными новостроями!!!
где наш мэр!!!
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті