Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
05:05

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

«Безпечна школа» та «Безпечне місто»: як Дніпро впроваджує цифрові технології

|«« «« »» »»|

У Дніпрі пройшов форум щодо реалізації проєктів у сфері цифрового розвитку «Дніпропетровщина – лідер України з цифрових перевтілень». Організувала захід Дніпропетровська обласна державна адміністрація, Дніпровська міська рада також долучилася та показала представникам територіальних громад Дніпропетровщини свої досягнення.

Так, учасники заходу побували у навчально-виховному комплексі № 148 «Планета щастя» та побачили на прикладі, як працює система «Безпечна школа». Їм продемонстрували, як працює охоронна та пожежна сигналізація. На виклик охорони оперативна група приїхала протягом п’яти хвилин. А під час спрацювання пожежної сигналізації , спрацював гучномовець з інструкціями, як діяти працівникам школи та учням, автоматично відкрилися турнікети.

«У Дніпрі близько 80 навчальних закладів обладнані системою «Безпечна школа». Взагалі «Безпечна школа» - це цілий комплекс, який включає відеоспостереження, систему контролю доступу, пожежну охорону. Під час навчального процесу, звичайно, ця система забезпечує контроль та безпеку учнів. А під час канікул «Безпечна школа» протидіє вандалізму та спробам заволодіння комунальним майном», - розповів директор комунального підприємства «Безпечна та інноваційна школа» Дніпровської міськради Андрій Калашников.

Після цього учасники заходу перемістилися до Ситуаційного центру, який знаходиться у Дніпровській міській раді. Тут учасникам заходу продемонстрували, як працює система «Безпечне місто». До речі, відео з камер спостереження у школах також транслюється в режимі реального часу в Ситуаційному центрі.

«Сьогоднішній захід було організовано Дніпропетровської обласною державною адміністрацією. Дніпро долучився, адже наше місто – місто новітніх технологій та впровадження нових електронних сервісів. Тож ми залюбки ділимося досвідом з колегами з територіальних громад нашого регіону. Ми надали нашим гостям доступ до наших безкоштовних електронних сервісів, адже над багатьма з них працюють волонтери. Також показали на прикладі проєкти «Безпечна школа» та «Безпечне місто», - зазначила директорка департаменту інформаційних технологій Альона Чуєва.

Сергій Каплоухий приїхав на форум з Кривого Рогу. Каже, що побачені електроні сервіси його приємно вразили.

«У нашому місті також є Ситуаційний центр, працює програма «Безпечна школа». Мета у них та сама, що й у вас в Дніпрі, але реалізація трохи інша. Побачив чимало цікавого. Сподобалося програмне забезпечення, можливо таке ми будемо розглядати для реалізації у нашому місті. Будемо співпрацювати з Дніпром у цьому напрямку», - розповів заступник начальника управління інформаційно-комунікаційних технологій виконкому Криворізької міської ради Сергій Каплоухий.

На заході також була присутня й представниця Міністерства цифрової трансформації України, яка позитивно оцінила роботу Дніпровської міської ради у напрямку цифрового розвитку.

«Із Дніпровською міською радою ми працюємо вже не перший рік, але, на жаль, до цього я бачила проєкти лише на папері. І дуже хотілося подивитися, як це відбувається вживу. Сьогодні я була дуже приємно вражена: проєкти не лише на рівні підписаних договорів, а це живі, реальні програми, які якісно працюють. Одним словом: респект! Приклад Дніпра я завжди наводжу іншим територіальним громадам», - сказала керівниця експертної групи галузевих та регіональних програм інформатизації Міністерства цифрової трансформації України Тетяна Третьякова.

Gorod.dp.ua на Facebook.


кити  (09.07.21 09:13): "Безопасная школа" - идея очень классная, но на практике ученические детям выданы, турникеты в школе установлены НО как обещали информация про прохождение ребенком турникета родителям не приходит (ни по смс, ни в Телеграмм чате). Ни расписания. ни меню ничего не видно. И постоянно пишет что ребенок не проходил верификацию. Так что пока смысла в потраченных деньгах не вижу на это нововведение Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті