Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
16:22

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпряни зможуть спробувати себе в якості катеринославського касира

Дніпряни зможуть спробувати себе в якості катеринославського касира

Центральний предмет зали Історія торгівлі в Музеї історії Дніпра - це касовий апарат «National», модель 642, виготовлений у м. Дейтон, штат Огайо, США у 1912 р. Серійний номер - 1094502.

Музейний зразок є повністю тактильним - він не буде закритим від відвідувачів. Навпаки, кожен охочий зможе спробувати себе у якості катеринославського касира.

Аби "пробити" товар необхідно було опустити залізні важелі на передній панелі - вони відповідають за ціну. Після цього - прокрутити ручку праворуч - відкриється відділ для грошей. Далі вівся розрахунок. Після цих дій опускалась дерев'яна ручка на передній панелі, збивалася виставлена раніше ціна і можна було обслуговувати нового покупця.

Весь механізм апарату і зараз є працюючим, і вся механіка спрацьовує.

Касові апарати з'явилися завдяки задуму підприємця Джеймса Рітті. Будучи власником бару, він завжди підозрював своїх співробітників в приховуванні прибутку, для чого і придумав надійно фіксуючий гроші металевий ящик. Разом з братом, вони першими запатентували винайдений ними пристрій в штаті Огайо, 4 листопада 1879 р. Відмінний знак всіх «National» дзвін дзвіночка при відкритті каси.

Про новий експонат розповіли в Музеї історії Дніпра.



Gorod.dp.ua на Facebook.


Горожанка  (01.03.21 11:50): Бред сивой кобылы Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті