Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 25 червня 2025
08:36

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Вакууматор на кухні: як правильно користуватися

Вакууматор на кухні: як правильно користуватися

Вакууматор, або вакуумний пакувальник - прилад для створення розрідженого повітря всередині пакетів з продуктами, для подальшого їх приготування або зберігання. Фахівці Електролюкс поділилися секретами його грамотного використання.

Вакууматор на вашій кухні

“На кухні вакууматор можна розмістити на кухні поруч із духовкою або тостером, і за його допомогою швидко упакувати будь-яку кількість продуктів в харчові пакети або контейнери з пластику або скла. Вакууматор має для цього кілька рівнів потужності, в залежності від типу упаковки", - розповіли експерти Електролюкс.

Приготування їжі методом сувід

Вакууматор на кухні: як правильно користуватися

У деяких ресторанах застосовують метод приготування їжі під назвою сувід. Це теплова обробка їжі при температурі не вище тієї, що потрібна для приготування. Наприклад, м'ясо готово вже при 60С, тоді як смажиться воно при 150-200С, а вариться при 100-120С.

"Щоб приготувати м'ясо сувід, потрібно нагрівати його довше, але при низькій температурі. Вакуумний пакет не дає м'ясу втрачати сік. Сувід - дуже незвичайний і вишуканий метод, який варто спробувати всім господиням,"- поділилися експерти Електролюкс і запропонували зазирнути на офіційний сайт компанії, щоб отримати більше інформації про сувід і вакууматор. Запакувавши продукти в вакууматора і відправивши їх варитися при 50-70С на кілька годин, скажімо, на водяній бані в духовці або в мультиварці, ви отримаєте ніжну, м'яку, соковиту страву, яка тане в роті.

Маринування за 10 хвилин

Їжа в умовах вакууму набагато швидше просочується маринадом, замість звичних для кухаря 1-4 годин продукти можна замаринувати за 5-10 хвилин. Як це відбувається?

  1. вакууматор відкачує повітря з пакету і створює розріджену середу волокон самого продукту;

  2. маринад заходить в продукти під тиском і швидко потрапляє в харчові волокна;

  3. при нормальному тиску і звичайному маринуванні рідина всмоктується годинами, тоді як під дією вакууму це відбувається за лічені хвилини.

Вакуумний пакет не тільки змушує маринад працювати швидше, але і розм'якшує, наприклад, м'ясо, роблячи його ніжним і соковитим, а час на жарку або тушкування при цьому скорочується.

Продукти у вакуумній упаковці

Вакууматор на кухні: як правильно користуватися

У вакуумі їжа уникає прямого контакту з повітрям, тому процеси окислення сповільнюються, як і життєдіяльність бактерій. Вакуумна упаковка подовжує термін зберігання продукту і зберігає його первісну свіжість і смак.

Для домашнього використання потрібно зробити наступне:
  1. підготувати продукт;

  2. укласти його в пластиковий пакет, заповнивши на ⅔ обсягу;

  3. помістити в вакууматор і вибрати потужність відповідно до інструкції;

  4. відправити пакет з продуктом на зберігання в холодильник або морозилку.

У вакуумному пакеті їжу можна зберігати в холодильнику до 7 днів, а в морозильній камері до 1,5 року.

Якщо вас зацікавив метод сувід або ви хочете швидше маринувати продукти, вакууматор допоможе в цьому. Пробуйте, щоб вивести свої кулінарні досягнення на новий рівень!

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
років Придніпровській ТЕС

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті