Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
09:58

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині вже автономізувалися 75% лікарень

На Дніпропетровщині вже автономізувалися 75% лікарень

До початку другого етапу медреформи заклади вторинної та третинної ланок мають автономізуватися, а саме – перетворитися на неприбуткові підприємства.

Нині на Дніпропетровщині такі трансформації вже пройшли 102 лікарні. Це один із найкращих показників в Україні, сповістив директор департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської ОДА Валерій Сердюк.

«Автономізація – перший крок, який має зробити медзаклад до початку 2-го етапу реформи. Вона дозволить лікарням більш вільно розпоряджатися фінансами та підбирати кадри. Дніпропетровщина – серед лідерів у перетворенні лікарень на комунальні некомерційні заклади. Наразі в області автономізувалися вже 75% медзакладів вторинної та третинної ланок», – зазначив директор департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської ОДА Валерій Сердюк.

Другий етап медреформи стартує в Україні 1 квітня 2020-го. До цього часу лікарні мають зробити три кроки. Автономізуватися, здійснити комп'ютеризацію та підключитися до електронної системи охорони здоров'я eHealth.

На сьогодні вже 102 лікарні області перетворилися з бюджетних установ на комунальні некомерційні підприємства.

«В області залишилося 6 закладів, які ще мають автономізуватися. Приміром, у П'ятихатках громада досі не дійшла згоди, чи об'єднувати в один заклад центральну районну та колишню залізничну лікарні. Ще 28 медзакладів наразі у процесі перетворення», – сказав Валерій Сердюк.

Автономізації підлягають не всі медзаклади вторинної та третинної ланок, додав директор департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської ОДА. Так, до цього переліку не входять будинки дитини, бюро судово-медичної експертизи, патологоанатомічне бюро, банк крові, медико-соціальні експертні комісії.

Дедлайн автономізації лікарень – 1 квітня 2020-го.

Нині на Дніпропетровщині – 158 закладів охорони здоров'я, які надають спеціалізовану, високоспеціалізовану та екстрену медичну допомогу.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті