Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
10:59

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Будівництво нового аеропорту в Дніпрі розпочнеться вже влітку 2020 року

|«« «« »» »»|

Вже влітку 2020 року розпочнеться будівництво нового аеродрому міжнародного аеропорту в Дніпропетровській області. Він матиме злітно-посадкову смугу, що зможе прийняти літаки всіх типів, та сучасний термінал. Пропускна спроможність летовища сягне 3 млн людей на рік.

Про це повідомив голова облдержадміністрації Олександр Бондаренко під час презентації проєкту для голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова.

«Дніпро багато років був без авіаційної артерії, яка могла б показати можливості цього міста, – наголосив голова Верховної Ради України Дмитро Разумков. – Треба віддати належне народним депутатам, яких обрали від Дніпра та області. Вони доклали максимум зусиль, аби ми сьогодні говорили про реалізацію проєкту. Сподіваюся, що навесні 2022 року аеропорт зможе приймати сучасні великі літаки, які будуть забезпечувати і економічне, і туристичне зростання».

Будівництво має стартувати влітку 2020 року. Нині обирають проєктанта – він буде відомий у грудні 2019-го. У травні наступного року визначаться із генпідрядником.

«У цього проєкту дуже багато виконавців. Верховна Рада України, Міністерство інфраструктури, Укрінфрапроєкт, ОДА та райдержадміністрація, проєктувальники, забудовники смуги та терміналу, екологи. Головна задача – пов'язати все це у єдиний гармонійний збалансований план дій і виконати його. Маємо впоратися із цим викликом та показати якісну роботу», – зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Бондаренко.

Над проєктом паралельно працюватиме ОДА та приватний інвестор. Державним коштом зведуть злітно-посадкову смугу – на це у Держбюджеті-2020 вже закладено 1 млрд грн. Вона буде довжиною 3,2 км, матиме сучасні системи навігації, метеорологічне та світлосигнальне обладнання. Завдяки цьому аеропорт зможе приймати літаки всіх типів навіть у туман.

Новий міжнародний термінал та VIP -термінал у єдиному комплексі будуватиме українська промислово-фінансова група DCH. Він матиме високу пропускну спроможність – до 1 тис людей щогодини. А ще – зможе забезпечити міжнародний рівень сервісу. Загальна вартість проєкту терміналу – 180 млн дол.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Надежда Исааковна  (09.12.19 13:04): Если бы наш земляк Коломойский не был бы таким жадным, то наш аэропорт был бы уже сейчас на высшем уровне как и раньше. И принимал бы самолёты со многих стран мира. А так - только его МАУ летает и ещё партнёская Австрийские Аваалинии. Ни европейские, ни из Турции, ни израильская...Никакие он не пускаяет, кроме своей МАУ. Взял в аренду взлётную полосу и диктует цены на билеты, которые в два раза дороже, чем в другие украинские города.Жители Днепра едут в Киев, Запорожье, чтобы лететь потом в другие страны, так как с этих городов намного дешевле. А был бы не таким жадным, то аэропорт жил бы нормальной жизнью.
Как раньше в нашем аэропорту кипела жизнь, самолёты прилетали с многих стран. А теперь там запустение, "мёртвое царство". В Запорожье власти быстро сориентировались, открыли новую полосу и получают прибыль.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Это лето  (07.12.19 19:52): два валета Відповісти | З цитатою
И всё-таки  (03.12.19 22:14): Какова пропускная способность нынешнего аэропорта и нынешний пассажиропоток? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 4
Запорожье, Киев, Львов, Одесса  (02.12.19 14:15): Лоу-косты Ryanair и Wizz Air объявили о проведении новой распродажи авиабилетов в Киберпонедельник, которая охватывает в том числе маршруты из Украины.

В рамках акции Ryanair намерен продать 50 000 билетов по цене от 5 евро на рейсы, которые будут выполняться в декабре 2019 года и январе 2020 года.

Wizz Air объявил о введении скидки до 30% на авиабилеты на некоторые маршруты без ограничения по времени выполнения рейсов.

Скидка распространяется на цену билета по выбранному тарифу Basic, Wizz Go и Wizz Plus за исключением административного сбора и услуг, которые докупаются отдельно.

Распродажи билетов Ryanair и Wizz Air завершатся в 23:59 2 декабря (00:59 3 декабря по киевскому времени).

Маршрутная сеть Ryanair в Украине включает Киев, Львов, Одессу, Харьков, Херсон. Wizz Air уже летает из Киева, Львова, Одессы, Харькова, а в марте 2020 года откроет рейсы из Запорожья.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
Днiпро - Iвано-Франкiвськ  (02.12.19 12:41): а/п Днiпро - власник ТОВ "Галтера" (бенефiцiар - Коломойський); туди лiтають МАУ та "Windrose"("Роза вiтрiв");
а/п Iвано-Франкiвськ - власник ТОВ "Скорзонера" (бенефiцiар - Коломойський); туди лiтають лише МАУ (бенефiцiар - Коломойський).

З 2020 в Iвано-Франкiвськ буде лiтати польська а/к ЛОТ...
скорочення мережі МАУ, тепер ще це...
Всі знаки до того, що Бєня покидає авіацію, як покинув футбол (там є нюанси) і примусово покинув банківську діяльність.
Тільки не зрозуміло, що буде з його крилатим конгломератом, куди він полетить - як Приват, чи як ФК Дніпро?
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 3
Эх  (29.11.19 21:46): Кто-нибудь из толп наживающихся на неприкрытом и бесстыдном попиле бюджета может сказать - какова пропускная способность нынешнего аэропорта и каков реальный пассажиропоток? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 3
Serhio  (28.11.19 16:18): Самое главное: оттуда уберут Коломойского? Ведь не из-за плохого аэропорта нас не посещают иностранцы, а из-за того что Коломойский никому здесь приземляться не разрешает! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 5
Мухтар  (28.11.19 13:13): 180 млн долл.
...
На что? На 2 дороги длиной в 2.3 км и здание из каркаса, стекла и пластика? А может там современное оборудование столько стоит? 2 бетонки в 2 км, павильон типа "ТЦ" и оборудование стоит как 60 новых танков Абрамсов?
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
Абориген  (27.11.19 16:15): "Он будет иметь высокую пропускную способность - до 1 тыс. человек в час. " Свежо предание ... Им бы сказки писать, но, увы, бабла тогда будет поменьше. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Когда уже выборы?  (26.11.19 10:48): Когда уже выборы? Чтоб не видеть и не слышать этих обещальщиков безрезультативных. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 3
1 2 3 4
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті