Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
19:58

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Технічна освіта 3.0: у Дніпрі буде представлено провідні виші та сучасне навчальне обладнання

Технічна освіта 3.0: у Дніпрі буде представлено провідні виші та сучасне навчальне обладнання

Хочете долучитися до створення креативних роботів та довідатись, яке навчальне обладнання використовують у світі? Або ж дізнатися від експертів галузі, як впроваджувати STEM-освіту? Спробувати себе у ролі винахідника ви зможете 19-20 жовтня на фестивалі в Дніпрі.

На локації Technical Education вас чекатимуть представники провідних українських вишів: ДНУ ім. Гончара, НТУ «Дніпровська політехніка», Харківського національного університету радіоелектроніки, НТУ «Харківський політехнічний інститут», Чернігівського НТУ та інших. Вони покажуть свої науково-технічні розробки та проведуть десятки майстер-класів. Наприклад, представники ДНУ продемонструють енергоефективні технології та досягнення із галузей мікробіології та біотехнології. Всі охочі зможуть дізнатись, як працюють 3D-принтери та лазерні гравери, розроблені ХНУРЕ. А робот від ЧНТУ пригостить гостей колою.

Протестувати інноваційне навчальне обладнання та взяти участь у STEM-змаганнях можна буде на стендах Festo Didactic Ukraine і STEM-центру «Сократ», Dixi-Education, ІТ-Інтегратор та LEATCOM.

Festo-Didactic Ukraine презентує обладнання з мехатроніки, біоніки та робототехніки для навчання школярів. Ви познайомитеся з принципом роботи водонапірної і мехатронної станції, побачите біонічних тварин, якими можна керувати зі смартфона. STEM-центр «Сократ» покаже спеціально розроблені STEM-комплекти, обладнання для всеукраїнських змагань «РОБОТОТРАФІК 2020», робота «Сократик», робота для змагань FIRST Robotics Competitions. На майстер-класах школярі зможуть створити роботів за допомогою конструкторів TETRIX. Учні 7-11 класів спробують комбінувати роботів TETRIX з мікрокомп’ютерами, додавати до них датчики дотику, кольору, освітлення та програмувати їхні дії.

Dixi-Education презентують модель Smart-City на платформі Arduino, різноманітні набори з робототехніки – починаючи від найпростіших для дітей початкової школи і закінчуючи тими, що дозволяють створювати повнофункціональні прототипи та реалістичні механізми (Makeblock, LEGO, TETRIX). Також ви побачите як кишенькові, так і професійні цифрові лабораторії для навчання, що створені на заміну класичних інструментів для проведення лабораторних робіт. Для дітей представники компанії ІТ-Інтегратор проведуть майстер-класи з використанням роботів компанії Makeblock і Розумної Ручки Smart Koala. Makeblock mBot створений для швидкого і цікавого вивчення основ програмування, електроніки й робототехніки. Багатомовна Розумна Ручка – сучасний гаджет для дітей, що дозволяє вивчати 3 мови одночасно. Торкаючись текстів чи картинок, Ручка миттєво зчитує та озвучує будь-яку наявну інформацію. На стенді ви побачите розвиваючі конструктори Makeblock, Fischertechnik, Wonder Workshop, навчальні набори Smart Koala, 3D-принтери XYZprinting. Компанія LEATCOM презентує інтерактивні дисплеї та програмне забезпечення для створення інтерактивних уроків і презентацій, робототехнічні програмовані набори Matatalab і WeeeMake для дітей дошкільного і шкільного віку, а також мобільні цифрові лабораторії Globisense і SenseDisc для проведення аналізів. Освіті майбутнього буде присвячено один із блоків лекторію 20 жовтня. Експерт Українського інституту майбутнього Микола Скиба розповість, якою може бути модель освіти аби школярі стали справжніми фахівцями у світі шалених швидкостей і обсягів інформації. Про те, як поєднати глобальні виклики і шкільне навчання, ви дізнаєтеся із власного досвіду засновника мережі інноваційних шкіл ThinkGlobal Богдана Олександрука. Про впровадження мехатроніки та STEM-лабораторій в освіту розкажуть експерти IT Інтегратор, Festo-Didactic Ukraine, Dixi-Education, а також школи та виші, що вже запровадили сучасні технології та методики у навчальний процес. Побачити науково-інженерні розробки, сучасне навчальне обладнання, взяти участь у майстер-класах і долучитись до обговорення майбутнього освіти ви зможете 19-20 жовтня в Дніпрі, ПР «Лавина».







Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті