Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
18:52

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпропетровській ОДА обговорювали, як завдяки театру популяризувати українську мову

|«« «« »» »»|

Як популяризувати українську мову в театрах та налагодити діалог з глядачем? Розмірковували на цю тему драматурги та театрали з різних куточків України за «круглим столом» у Дніпропетровській ОДА.

«У центрі уваги – сучасна українська драматургія та використання можливостей театру для популяризації української мови. Сьогодні, на жаль, мало режисерів, які готові до співпраці із драматургами-сучасниками. У професійних театрах ставлять, здебільшого, класику. Тому зібрали митців з різних регіонів, щоб вони познайомилися та домовилися про подальшу кооперацію», – зауважила начальник управління культури, національностей та релігій Дніпропетровської ОДА Наталія Першина.
Обмінятися думками приїхали драматурги, режисери, театрознавці, науковці, видавці з різних регіонів – від Києва до Львова.
«З драматургії розпочалася українська література. Батьки української драматургії починали зі сценічного слова. Колись єдиним виключенням з Емського указу був театр: дозволяли грати українською на вимогу публіки. Сьогодні драматургія – це правильний акцент. Розмова з глядачем віч-на-віч, як це відбувається в театрі, дає нам наснаги та енергії», – поділився український видавець та письменник Віталій Капранов.
«Драматургія – немов ноти. Це невикінчений твір. Це ані роман, ані повість. Тут обов’язково має бути союз драматурга, режисера й актора», – переконана артистка Національного академічного драмтеатру ім. М.Заньковецької Наталія Лань.
Основні театральні тренди – на фестивалі сучасної української драматургії «Дніпро.Театр.UA». Він проходить в обласному центрі з 3 по 7 червня. Перед дніпрянами та мешканцями області виступають колективи з Києва, Луганська, Львова, Запоріжжя, Херсона та Коломиї. Афіша вистав – тут.

На Дніпропетровщині – 14 театрів. Сім з яких – академічні, один – національний.

Gorod.dp.ua на Facebook.


полиглот  (07.06.19 08:33): кому этот бред нужен? слабоумные. Відповісти | З цитатою
прохожий  (06.06.19 22:52): В театре популизировать? Разве что бегущей строкой... Відповісти | З цитатою
Мова  (06.06.19 18:55): В демократических странах комментарии не удаляются Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті