Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
23:39

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Слідчі Дніпропетровської області викрили мільйонні зловживання під час публічних закупівель

Слідчі Дніпропетровської області викрили мільйонні зловживання під час публічних закупівель

Один з департаментів Дніпровської міської ради у вересні 2017 року провів закупівлю програмного забезпечення та надав перевагу пропозиції за 2,2 млн. гривень, відхиливши пропозицію вартістю 1 млн. гривень.

Як виявилось, підставою для відхилення тендерним комітетом вдвічі дешевшої пропозиції стали не технічні особливості програмного продукту, не умови його поставки чи гарантійного обслуговування, а нібито невідповідність однієї із десятка поданих підприємством довідок встановленим вимогам.

Під час дослідження обставин події слідчі відділу розслідування злочинів у сфері господарської діяльності виявили, що насправді усі подані підприємством з найбільш економічно вигідною пропозицією документи відповідали вимогам Закону України «Про публічні закупівлі» і тендерний комітет не мав підстав її відхиляти. Більше того, на момент закінчення публічних торгів встановленим вимогам не відповідали саме документи, подані підприємством-переможцем. Однак, учасники тендерного комітету поставились лояльно до прорахунків улюбленого учасника і надали йому можливість подати виправлені документи вже після закінчення закупівлі, прямо порушуючи встановлену законом процедуру.

Протягом жовтня 2018 року, слідчими спільно з оперативними співробітниками Управління захисту економіки у Дніпропетровській області, інспекторами Держаудитслужби та прокурорами прокуратури Дніпропетровської області зібрані численні докази злочину.

Голові тендерного комітету повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем, що призвело до тяжких наслідків). Судом йому обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Судья Дред  (09.11.18 09:32): Закупка ПО... Да это же Клондайк, Эльдорадо, черт возьми!!!
Цену хрен определишь, ибо некак.
странно, что одно только попалось.
Відповісти | З цитатою
Сандра  (08.11.18 20:41): Система Прозоро усугубила коррупцию, кто сталкивался - поймет. Именно так и выкидывают с торгов "не своих": в условиях пишут - "Предоставить справку в произвольной форме", а в отказе "Справка подана не по форме." Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Жрец  (08.11.18 18:57): Это случайно не причина командировки Филатова по заграницам? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті