Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
12:46

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Історія Дніпра: У місті знайдено артефакти давнього поселення Стара Самарь

|«« «« »» »»|

У Дніпрі тривають археологічні розкопки у Новобогородицькій фортеці, що розташовувалася на території колишнього містечка Стара Самарь.

На місцях садиб археологи знайшли багато речей, датованих XVI-XVII століттями. З-поміж іншого це – посуд, монети різних країн, речі, виплавлені із заліза, ніж, кулі, хрестики, чоловічі та жіночі прикраси, кістки тварин, пательня тощо.

За словами кандидата історичних наук, начальника Дніпровської археологічної експедиції Державного підприємства «Науково-дослідний центр «Охоронна археологічна служба України» Дмитра Тесленка, знахідки свідчать, що Стара Самарь була не маленьким поселенням, а жвавим торговельним центром, який пов’язував Причорномор’я із Османською імперією та європейськими країнами.

«Загалом результати нинішніх розкопок і розкопок попередніх років допоможуть нам у подальшому реконструювати вуличну забудову старовинного містечка вже не за уривчастими документами, а за реальними археологічними даними», – сказав Дмитро Тесленко.
Зі свого боку директор комунального підприємства «Етнографічні парки Дніпра» Дмитро Каюк нагадав, що розкопки на території Старої Самарі тривають уже третій рік з ініціативи міської влади. Вони доводять, що історія Дніпра сягає не XVIII століття, а значно давнішого часу.
«Триває підготовка до створення на цій території історико-культурного та туристичного комплексу з реконструкцією поселення Стара Самарь. Саме знахідки цих розкопок допоможуть нам точніше все це зробити», – додав Дмитро Каюк.

Gorod.dp.ua на Facebook.


для Тесленко  (22.08.18 13:12): Как говорил А.Райкин - хорошо ребята устроились. Работа -ляля, а з/плата идёТь. Вы скоро дойдете до того, что "черепки" 2-х - 3-х глинобитных мазанок на отшибе города, объявите древним (до новой эры),третьим Римом или же вторым Константинополем. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті