Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
08:38

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

«ДніпроАзот» готовий відновити виробництво рідкого хлору

«ДніпроАзот» готовий відновити виробництво рідкого хлору

Для цього Антимонопольний комітет України повинен дозволити підприємству підвищити ціни на рідкий хлор. Відповідне звернення знаходиться на розгляді вже два тижні. Підприємство вже зараз готове укладати прямі контракти (без підприємств-посередників) на поставку рідкого хлору.

АТ «ДніпроАзот» є одним з ключових підприємств хімічної галузі в Україні, яке виробляє аміак, карбамід, соду каустичну, кислоту соляну, рідкий хлор та гіпохлорит натрію. На сьогодні підприємство є єдиним національним виробником рідкого хлору, який постачається водоканалам країни та використовується для знезараження питної води та водовідведення стічних вод.

Часткова, а тим більше повна зупинка виробництва хлору, несе загрозу епідеміологічної катастрофи в Україні, особливо в літній період.

У зв’язку із значним подорожчанням енергоресурсів, зокрема, природного газу, виробництво аміаку та карбаміду на АТ «ДніпроАзот» стало економічно невигідним, підприємство було зупинено повністю. В тому числі, зупинила свою роботу хлорна група цехів, обсяг виробництва якої складає лише 10 % від загального обсягу.

Обладнання з виробництва хлору знаходиться в робочому стані та готове до застосування та відновлення виробництва у будь-який момент.

З метою забезпечення належного постачання хлору для всіх водоканалів країни, недопущення ущемлення прав громадян й інших споживачів в отриманні питної води, а також для запобігання виникненню надзвичайних ситуацій через дефіцит хлору на ринку України, АТ «ДніпроАзот» готове відновити виробництво хлору рідкого, незважаючи на економічні збитки для підприємства.

Для відновлення роботи хлорної групи цехів АТ «ДніпроАзот», нами розглянута необхідність підвищення цін для якнайшвидшого відновлення роботи зазначених цехів підприємства. У зв'язку з цим, нами підготовлено економічне обґрунтування необхідності підвищення цін на вироблену продукцію.

Відповідне звернення направлено 02.07.2018 до Антимонопольного комітету України і знаходиться на розгляді вже два тижні. Мета даного звернення - отримати висновок щодо можливості зміни (підвищення) підприємством ціни на рідкий хлор і відповідності вищевказаних дій АТ «ДніпроАзот» положенням антимонопольного законодавства України.

Нова ціна на хлор, яку пропонує встановити наше підприємство, відповідає середньоринковій в 2018 році з розрахунку за 1 тонну хлору, згідно з інформацією на сайті Прозорро (https://prozorro.gov.ua/tender).

Адміністрація АТ «ДніпроАзот», розуміючи всю важливість і значимість даного питання, готова вже зараз укласти прямі контракти (без підприємств-посередників) на поставку рідкого хлору. Дані контракти вступлять в силу відразу ж після отримання роз’яснень від АМКУ.

Для укладення прямих контрактів на поставку рідкого хлору необхідно звернутися до відділу реалізації АТ «ДніпроАзот» (телефони: (0569) 55-89-44,(0569) 55-86-10; електронна пошта:[email protected], [email protected], [email protected]).

Gorod.dp.ua на Facebook.


371  (17.07.18 20:29): +Мутные вы ребята! Готовы работать себе в убыток говорите...!!! Відповісти | З цитатою
1357  (17.07.18 17:52): Кто-нибудь слышал такое странное словосочетание: технико-экономическое обоснование??? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Шубин  (17.07.18 15:57): О каких убытках идет речь, если после подорожания природного газа в прошлом году АО «ДнепрАзот» повысил цену на хлор на 300% для водоканалов. Очередные жи_довские мансы Коломойского. Відповісти | З цитатою
111  (17.07.18 15:05): Да не только вода подорожает Відповісти | З цитатою
Остаточне прощавай №48  (17.07.18 14:24): А телефоны внизу статьи для простых граждан, мол кто хочет пить водичку - приходите плеснем хлору?) Відповісти | З цитатою
Шишки на Граф мармна  (17.07.18 13:23): Это хорошо что люди начали писать и все узнали про остановку завода. Например писала я потому что мне рассказал об этом случайный человек в автобусе Камянске. Но вот мне похоже помочь некому. Сегодня я пришла зарегистрировать право собственности на квартиру в которой живу но меня грубо говоря отправили на три весёлые буквы и даже написали. Что электронная очередь в каб номер 1 с 18 июля не работает. Учтите что у меня долг по коммунальные большой а ответчик не я а Нарижная которая продала мне квартиру в апреле 2011 и у меня масса доказательств про то что квартиру не хотят регистрировать на моё имя органы власти. Очень интересно будет пред явить их в суде если мне будут все время отказывать и дальше в регистрации квартиры. ПРОШУ вас Борис Филатов проконтролировать этот вопрос т. К. Я обращалась и в орГаны прокуратуры и юстиции а завтра напишу Вам. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Дарья Дмитриевна  (17.07.18 12:43): «Однако не следует думать, что здесь какое-то колдовство или чудо. Ничего подобного! Ибо чудес не бывает. Как это доказал наш профессор Преображенский.Всё построено на силах природы с разрешения месткома и культпросветкомиссии». Відповісти | З цитатою
Риелтор  (17.07.18 11:38): Подрожает вода теперь..не страшно..вода и так копейки стоит.. 100 грн. в месяц. Лишь бы тепло не дорожало.. Відповісти | З цитатою
Ваал  (17.07.18 11:28): Вот и подорожает водичка( Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті