Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
01:14

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Історичний музей представить виставку холодної та вогнепальної зброї

Історичний музей представить виставку холодної та вогнепальної зброї
Дніпропетровський Історичний Музей ім. Д.І.Яворницького представляє
виставку "Арсенал музею" (холодна та вогнепальна зброя з фондів ДІМ)
Презентація виставки відбудеться 18 грудня (четвер) о 18.00

Це третя виставка проекту з однойменною назвою. Жителі і гості нашого міста мали нагоду побачити виставки холодної (у 2003 р.) і вогнепальної зброї (у 2004 р.), які мали неабиякий успіх. Виставка «Арсенал музею» є своєрідним підсумком і пропонує на суд відвідувачів найкращі зразки першокласного збройного мистецтва минулих епох з фондів нашого музею. На виставці представлено більше 500 експонатів: мечі, списи, шаблі, бойові сокири, ручна вогнепальна зброя (рушниці, мушкети, карабіни, гвинтівки, пістолети) автоматична і спортивна зброя, бойові обладунки давньоруського та східного воїнів польського лицаря, японського самурая і навіть… воїна африканського племені. Хронологічні рамки – від кам’яного віку до сучасності.

Колекція зброї Дніпропетровського історичного музею формувалася зусиллями багатьох поколінь колекціонерів, наукових співробітників, реставраторів. Початок зібранню поклали О.М. Поль і Д.І. Яворницький, яким належить особлива заслуга в підборі зразків зброї запорізького козацтва. Прикрасою зібрання стали речі з особистих колекцій В. Левінсона, Г. Алєксєєва, маршалів Радянського Союзу К. Ю. Ворошилова, В.О.Судця, Р.Я. Маліновського. Внесок у справу поповнення музейного арсеналу зробило Міністерство Внутрішніх Справ України, яке передало в 2008 р. у фонди музею 11 одиниць вогнепальної зброї к. XIX - XX ст. ст.

Необхідно підкреслити, що Дніпропетровський історичний музей не є власне музеєм історії зброї і ніколи не брав собі за мету зібрати найбільш повну колекцію зброї аналогічну зібранням львівського чи санкт-петербурзького арсеналів. Профіль нашого музею — історія краю. Проте представлена на суд відвідувачів виставка дає можливість не тільки ознайомитися із зразками зброї запорізького козацтва, російської і радянської армій, але й простежити основні етапи розвитку холодної та вогнепальної зброї у цілому (від примітивних сокир та перших артилерійських стволів до сучасної автоматичної зброї), а також помилуватися унікальними витворами карбувальників, ювелірів, різьбярів, ковалів, талант яких перетворював утилітарний предмет на справжній витвір мистецтва.

Крім того, відвідувачі матимуть можливість переглянути науково-популярні та учбові фільми, що розповідають про історію створення окремих видів зброї, приміряти на себе справжній лицарський обладунок, перевірити свою увагу, знання та кмітливість у вікторинах та іграх і отримати приз. А кожної суботи стати свідками двобоїв на мечах, ножах, посохах у виконанні вихователів україно-японського центру «Сідзен».

Виставка триватиме до лютого 2009 року.
Вихідний — понеділок. Остання п'ятниця місяця - санітарний день.
Час роботи виставки - з 10.00 до 16.00 у будинку історичного музею (пр. К.Маркса, 16).
Вартість квитка: 10 грн. – дорослий 5 грн. – шкільний, студентський
Екскурсії з вікторинами та іграми проводяться кожної години за розкладом.
Для великих груп бажано попереднє замовлення.
Показові виступи вихователів україно-японського центру «Сідзен» відбудуться 20, 27 грудня, 3,10 січня. Початок о 14.30
Тел. для довідок: (0562) 46-34-22

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:


  


ALINA  (09.01.09 11:41): Такое впечатление, что "Нечеса" и "Перший у черзи" - один и тот же человек. Первый чото вякнул - напомнил про УПА всем, а второй типо отреагировал" . ГГГГГГГ Відповісти | З цитатою
Перший у черзі  (23.12.08 12:28): 2Грицько Нечеса: Звийчайно, пане, нiчого там робити iдiотам якi не розумiють де є Українська історія і хто є справжніми патріотами України. Не ходіть більше туди. Бо смердить після васю. Прийшов- не сподобалось- пішов собі тихенько. Так ні починають галас здіймать, слиною бризгають... гидко. Кращє йдить до Мавзолею дивитись на хробаків у спирті- там вам і місце. Якщо не повернитесь особисто я сумувати не буду. Відповісти | З цитатою
Грицько Нечеса  (17.12.08 12:29): После выставки восхваляющей Хероев УПА, ноги моей в этом гадюшнике не будет!
Не музей а публичный дом.
«Публичный дом (бордель, бардак, дом терпимости, блудиилище) — место для организованного содержателем такого дома занятия проституцией в т.ч. (политической)»!
Недотравленный через год смоется в США, какие потом выставки будете проводить мадам Капустина? Тля!
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті