Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 27 травня 2024
13:34

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Електронна система запису до лікаря тепер і в Марганці

Електронна система запису до лікаря тепер і в Марганці

Амбулаторії Марганця вже працюють в електронній медичній системі Helsi. За допомогою сучасного сервісу можна записатися на прийом до лікаря у режимі онлайн.

На сьогодні е-платформа вже успішно працює у Дніпрі та Покрові. Про це повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

«За завданням Президента України Петра Порошенка, життя мешканців області робимо комфортнішим. Зокрема, переводимо в Інтернет медичні послуги. Тепер записатися на прийом до лікаря можна, не виходячи з дому. Це позбавляє пацієнтів від необхідності стояти в чергах та витрачати власний час. Такий сервіс вже працює в амбулаторіях Дніпра, Покрова. Підключилися до нього й медустанови Марганця», – зазначив Валентин Резніченко.
У Марганці до медичної системи Helsi підключився Центр медико-санітарної допомоги. До нього входять п’ять амбулаторій, які повністю охоплюють 50-тисячне місто.

За допомогою сервісу можна записатися на прийом до лікаря в державній клініці у режимі онлайн. Це значно економить час і дозволяє не сидіти під кабінетами в черзі, переконані пацієнти.

«Раніше, щоб потрапити на прийом до лікаря, треба було приїздити до реєстратури за талонами. Зараз все набагато простіше. Заходиш на сайт через телефон чи комп’ютер, обираєш лікаря, дату й час прийому. Також у будь-який момент можна відмінити візит», – розказала марганчанка Юлія Чорна.
Відчули переваги й медики. Аби ефективно працювати в новій електронній системі, вони пройшли навчальний курс.

«Вивчилися сім реєстраторів і 13 лікарів. Просто наші медики прагнуть бути прогресивними», – зазначила головний лікар ЦМСД Ірина Чичика.
Наразі е-система функціонує в тестовому режимі. Проте новацію встигла оцінити вже третина мешканців Марганця.

«Нині новітньою електронною системою скористалися 16 тисяч марганчан. Це дуже гарний показник, – наголосив радник голови ДніпроОДА Юрій Голик. – Як показує досвід сусіднього Покрова, щодня можуть реєструватися до тисячі пацієнтів. Це сучасно, зручно й комфортно. Такі блага цивілізації мають бути в кожному населеному пункті».
Першим медичну систему випробував Дніпро – зараз ділиться досвідом з іншими містами Дніпропетровщини.

«Успішний досвід треба передавати. Доводимо на практиці, що електронні зміни можливі не тільки в обласному центрі, а й в малих містах. Головне, що є бажання, професійна команда та прогресивне керівництво області», – підкреслила в.о. заступника міського голови Дніпра Яніка Мерило.

У майбутньому на кожного зареєстрованого пацієнта планується завести електронну медичну картку, де будуть зберігатися записи про історію хвороби, курс лікування і результати аналізів. Наступний крок – електронний рецепт.

«Систему масштабуватимемо на всю область, щоб в кожному і місті, і селі, і громаді відчули її зручність», – акцентував перший заступник голови ДніпроОДА Олег Кужман.

Електронна медична система Helsi – один із модулів реформи охорони здоров’я. Також через сервіс сімейні лікарі, терапевти й педіатри укладають з пацієнтами декларації.







Gorod.dp.ua на Facebook.


кэп  (13.06.18 10:15): уровень пафоса аж зашкаливает... лично по заданию великого президента... а вы были в той больнице? там врачей тупо нет, все толковые свалили оттуда. Відповісти | З цитатою
Pljhjdsq  (12.06.18 17:38): Записался пришел к врачу, а там очередь, которая имела ввиду твою запись. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (12)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (7)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  На Дніпропетровщині в наслідок аварії за участю «ЗАЗ» та «Daewoo» є загиблий та постраждалі (5)

•  У ставку в центральному парку Дніпра масово гине риба (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті