Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
20:25

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Обласний кардіоцентр отримав найсучасніший апарат для гострого діалізу

|«« «« »» »»|

Дніпропетровський обласний кардіоцентр отримав найсучасніший апарат гострого діалізу. Він життєво необхідний для пацієнтів з важкими хворобами серця, які мають ниркову недостатність. Раніше серед українських лікарень таке обладнання мали лише три – у Києві.

Про це повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

«Томографи, ангіографи, інкубатори для новонароджених – щороку для лікарень Дніпропетровщини закуповуємо нове медобладнання, - розповів Валентин Резніченко. – У 2018-му обласним коштом придбали близько півсотні одиниць сучасного обладнання, зокрема, й для обласного кардіоцентру. Він отримав чотири апарати штучної вентиляції легенів та апарат для гострого діалізу».

Найсучасніший апарат для гострого діалізу – німецького виробництва. На таке обладнання лікарі кардіоцентру чекали давно. Зізнаються: бували випадки, коли з хворобою серця впоралися, а от ниркам дати раду не змогли.

«Нерідко проблеми із серцем ускладнюють хронічні хвороби, не виняток - і ниркова недостатність. Для таких пацієнтів цей апарат – життєво необхідний. Він виконує функцію, із якою не справляється організм – очищує кров, - пояснив завідувач відділенням анестезіології та інтенсивної терапії Всеволод Піантковський. - Раніше під час підготовки до планових операцій хворих із нирковою недостатністю направляли на діаліз до столиці. «Важких» пацієнтів, яких в кардіоцентрі прооперували екстрено, доводилося рятувати застарілими, не завжди ефективними методиками. Новий апарат дозволить нам зберегти набагато більше життів».

Обласним коштом придбали й витратні матеріали, необхідні для «штучної нирки».

«Витратні матеріали для процедури дуже дорогі – до 20 тисяч гривень на одну людину. Пацієнти кардіоцентру отримуватимуть цю процедуру безкоштовно – лікарню забезпечили всім необхідним», - зазначила головний лікар кардіоцентру Олена Лугова.

До кардіоцентру передали й чотири швецькі апарати штучної вентиляції легенів. Вони – універсальні, підходять і новонародженим, і дорослим. Обладнання мобільне, дозволяє транспортувати пацієнтів до іншої лікарні або на обстеження. Раніше у кардіоцентрі були лише стаціонарні апарати штучної вентиляції легенів.

«Все обладнання для лікарень області закуповуємо через систему Prozorro. На зекономлені завдяки роботі в електроннному сервісі кошти цьогоріч вдалося придбати навіть більше, ніж планували. Зокрема, й таке необхідне для кардіоцентру медичне устаткування», - розповіла директор департаменту охорони здоров'я ДніпроОДА Наталія Будяк.

Щороку в обласному кардіоцентрі проводять близько 5,5 тисяч операцій.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті