Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
23:26

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Борг за газ населення Дніпропетровської області зріс у два рази

Борг за газ населення Дніпропетровської області зріс у два рази

У Дніпропетровській області з початком опалювального сезону різко зросли неплатежі за газ.

Борги населення за газ вже перевищили 1,7 млрд. грн., що майже в два рази більше суми боргу в минулому році. Майже половина заборгованості - близько 800 млн грн - припадає на жителів Дніпра.

Поточне збільшення неплатежів за газ може бути пов'язано з тим, що в цьому опалювальному періоді на Дніпропетровщині зменшилася кількість одержувачів субсидій. У жовтні 2017 року в Дніпропетровській області субсидію на газ отримали 448 тис. 372 домоволодіння, а це 34,7% від усіх клієнтів ТОВ «Дніпропетровськгаз збут» у регіоні. Минулого року в області субсидії отримували більше половини споживачів газу. Одна з причин, по якій держава припиняє нарахування субсидій, - борг за газ протягом двох місяців.

«Побутовим споживачам, які на початок опалювального періоду мали борги за газ, необхідно якомога швидше розрахуватися за надані послуги, - говорить директор «Дніпропетровськгаз збут» Тетяна Соболь. - По-перше, при наявності боргу за спожитий газ органи соцзахисту населення припиняють нарахування субсидії. А по-друге, згідно із законодавством компанія буде змушена припинити їм поставки газу».
Значна заборгованість ставить під загрозу стабільне постачання газу для споживачів регіону. Адже через відсутність коштів «Дніпропетровськгаз збут» не може своєчасно розрахуватися з державним постачальником - НАК "Нафтогаз України" за отриманий природний газ і оперативно замовити необхідні обсяги для подальшого забезпечення газом споживачів.

Нарахування субсидій регулюється постановою Кабінету Міністрів №848 зі змінами. Згідно з нововведеннями, затвердженим постановою Кабміну № 609 від 18 серпня 2017 року, однією з головних причин у відмові призначення державної допомоги на оплату комунальних послуг є несвоєчасна оплата рахунків. Призначення субсидії споживачам газу припиняється в разі двомісячної заборгованості. У цьому році кількість субсидіантів зменшилася майже на чверть, порівняно з аналогічним періодом 2016 року. Зниження числа одержувачів державної допомоги відбулося через їх заборгованості за газ.

Також звертаємо увагу клієнтів на те, що державою були зменшені соціальні нормативи користування газом, на які надаються пільги та субсидії при відсутності газових лічильників. Тому оплачувати за спожитий газ необхідно, враховуючи надану субсидію.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Роман  (25.12.17 21:24): Так вот за ноябрь нам добавили за (август и сентябрь) за отсутствие горячей воды 100 м.куб. мы и так платим по максимальной норме за отказ от установки домового счётчика при одной газовой плите. Вот долг и вылез в 802 гривны. Их платить и не хочется , т,к я этот раз не использовал. У нас бойлер стоит ведь мы в 21 веке живём, а им всё равно. Відповісти | З цитатою
Из Каменского  (13.12.17 16:49): Стучитесь и откроют!!!

http://gorod.dp.ua/dz/news.php?id=139523
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
я  (13.12.17 15:13): это не долги, это неизвестно как рассчитанные авансовые платежи повесили населению в долг. только аванс к оплате необязателен и долгом не является. Відповісти | З цитатою
Яга  (13.12.17 14:05): Газюки зажерлися донеможу. ((( Якщо це свавілля не прекратиться, можемо раптово дочекатися такого собі "нещасного випадку"...який, доречі, вже давно пора влаштувати цим тварям, при чому бажано зробити такий собі флеш-моб містами, щоб дієвіше доходило грьобаному керівництву країни. Відповісти | З цитатою
город  (12.12.17 13:34): Цитата:"Недавно стало известно, что итальянская дочка международной финансовой группы Ротшильдов, пустившей крепкие корни в Америке, – инвестиционный банк Rothschild S.p.A. (Милан) — победил в тендере, связанном с приватизацией украинской ГТС. Ротшильды будут определять т.н. квалифицированного партнера к управлению ГТС." Відповісти | З цитатою
Город  (12.12.17 13:13): А ещё абонплата с 2018 года, выше того что, люди потребляют, и платить её надо каждый месяц.
Жити по-новому.
Відповісти | З цитатою
В Европу!  (12.12.17 08:19): Покращення вже сьогодні! А ио ли ещё будет, панове, то ли ещё будет... Відповісти | З цитатою
Андрей  (11.12.17 21:41): У меня резиновый шланг с резьбой в обход газового счётчика и мне всё по барабану, слава кранам ссср Відповісти | З цитатою
Александр Колобаев  (11.12.17 20:10): Вы мне пожалуйста объясните, за октябрь месяц 2017 года на двух людей, прописанных и проживающих в однокомнатной квартире, из приборов потребляющих газ имеется только газовая плита, насчитали потребление почти 100 кубических метров использованного газа... Это что я должен был с женой готовить - целый месяц, при условии того, что с 8:00 до 21:00 мы на работе???
На все вопросы отвечают коротко, у Вас общедомовой счётчик (который они установили так, что никто из соседей даже не видел этого процесса и не спросив нас жильцов о согласии на установку) мы по нему Вам насчитали.
Вопрос: Вы там все не А..ели 700 гривен за месяц пользования газовой плиты?
Филатов, это вопрос и к тебе тоже, прошу прощения за не уважительное обращение, но ДНЕПРОГАЗ ни как реагировать не хочет и данное письмо просто крик души. Эти 700 гривен я могу оплатить, но я не хочу платить за то, чем я не пользовался.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Эллочка  (11.12.17 19:53): Летом выполз от куда то долг пятнадцатилетней давности за воду. Доказать уже ничего невозможно! Субсидию сняли. Вчера перебросили 1200 гр пере платы за отопление с теплоэнерго на теплосети. Вроде бы долг двух летней давности. Уж честнее было бы сразу сказать, что денег на субсидии всем не хватит. Відповісти | З цитатою
1 2
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті