Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
01:37

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Від підтоплень у будинках врятують півтори тисячі мешканців Кривого Рогу

Від підтоплень у будинках врятують півтори тисячі мешканців Кривого Рогу

До кінця року у Кривому Розі розчистять балку Кандибіна. Як повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко, від підтоплень у будинках врятують півтори тисячі мешканців Центрального району.

«Поліпшення екологічного стану Дніпропетровщини – це завдання, яке ставить перед нами Президент України Петро Порошенко. Цьогоріч втілюємо у життя близько 20 екопроектів. Вони не лише відновлюють «здоров’я» природи, але й роблять комфортнішим життя понад ста тисяч людей. Зокрема, після розчистки балки Кандибіна у Кривому Розі про підтоплення у будинках забуть півтори тисячі мешканців», – сказав Валентин Резніченко.
Балка Кандибіна – це колишня шахта, яку затопило водою. Дамба поступово замулювалась, перетворюючись на смердюче болото. А згодом тут взагалі утворилося стихійне сміттєзвалище. Через це страждали мешканці навколишніх будинків. Кого не підтоплювало – потерпали від постійного смороду.

«Це просто була канава з водою та сміттям. Не пройти, не проїхати. Дуже неприємно. А зараз дивлюсь – ведуться роботи», – поділилася місцева мешканка Ганна Шевчук.
«Грязюка, сміття, неприємний запах. Нарешті ми про це забудемо», – сказала місцева мешканка Раїса Лазаренко.
«Ця балка завжди лякала всіх, та головне лихо – комарі. Вони просто «загризали» нашу малечу. Вдячні, що звернули увагу на цю проблему», – розповіла завідувач місцевого дитсадка №306 Наталія Волочан.
«Я народився – тут вже все було занедбано. Тобто 27 років на цьому місці грязюка, темінь, іншого не бачив. Небезпечне місце, яке всі намагаються обходити десятою дорогою. Сподіваюсь, що зараз все розчистять, буде гарна паркова зона», – сказав місцевий мешканець Єгор Кучма.
Розчисти півтора кілометра балки підрядники планують до кінця року.

«Працюємо на декількох ділянках одночасно. Вже ліквідували незаконне сміттєзвалище, розчистили дно, нині укладаємо труби для пропуску води, ведемо земельні роботи», – зазначив представник підрядної організації Сергій Заднепряний.
У планах – створення рекреаційної зони, поділився голова Центрально-Міської районної у місті Кривому Розі ради Сергій Нєженцев.

«Тягнути вже не можна було, а самостійно впоратися з таким проектом місцевому бюджету було б важко. Добре, що виділили обласні кошти. Тепер вирішиться не лише екологічне питання. Наші мешканці отримають нову рекреаційну зону – хочемо облаштувати сквер», – пояснив він.
Цьогоріч від підтоплень у будинках врятували вже зо дві тисячі мешканців мікрорайону Веселі Терни у Кривому Розі.







Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Мыкола  (02.11.17 17:00): Не понял название новости:
полторы тысячи жителей спасаются или полторы тысячи спасают.
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті