Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
03:14

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Екопроекти ДніпроОДА убезпечили від шкідливої дії води будинки 50 тисяч марганчан

Екопроекти ДніпроОДА убезпечили від шкідливої дії води будинки 50 тисяч марганчан

У Марганці врятовані від підтоплень оселі 50 тисяч жителів.

За одним екопроектом, розчистили та поглибили річку Томаківка. За іншим – по вулицях, які найбільше потерпали від підтоплень, змонтували дренажну систему та уловлювачі дощової і талої води, зробили уклін для водовідведення. Проблему «з бородою» ДніпроОДА вирішила за півроку, повідомив очільник регіону Валентин Резніченко.

«Одне з першочергових завдань Президента України Петра Порошенка – нова якість життя мешканців малих міст і віддалених сіл. Вирішуємо проблеми, що накопичувалися десятиліттями, – наголосив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко. – У Марганці від підтоплень страждали 50 тисяч жителів – проблему ліквідували за півроку. Це одна з 20-ти екоініціатив, які реалізуємо цьогоріч».
Через мул та очерет у річці Томаківка постійно підвищувався рівень води. Вона була в людей і в льохах, і у дворах, і на присадибних ділянках. На сьогодні русло розчистили і поглибили річку на 2 метри – вода в оселях зникла.

«Весною, коли сходив сніг, у мене в підвалі води було по четверту сходинку. Стіни вологі, і картопля постійно проростала. Аби пробратися до консервації, взувала чоловікові рибацькі чоботи, – розказує мешканка Марганця Тетяна Жига. – Коли річку прочистили, вода почала відступати. Зараз льох сухий. Сподіваюся, що так буде й надалі».
Ще одне очікування мешканців – після розчистки у водойму зайде риба.
«Річки практично не було: очеретом поросла, вода стояла, вудочку не закинеш. А були часи, коли приходив з рибалки з багатим уловом, – розповів місцевий мешканець Сергій Чумак. – Тепер, коли річку почистили, любо-дорого глянути. Упевнений, і риба піде».
Крім того, поблизу річки створять зону відпочинку. Підрядники вже проклали пішохідний місток, наступного року установлять альтанки, облаштують пляж та автостоянку.
«Не очікували, що розчистять річку так масштабно. Ми, старше покоління, не бачили її чистою, а ось наші діти застали. Уже влітку навіть ходили купатися. Люди задоволені і вдячні», – подякувала місцева мешканка Наталія Козенко.
Цьогоріч ДніпроОДА реалізує в області зо два десятки екопроектів.






Gorod.dp.ua на Facebook.


Марганец  (24.10.17 14:34): Экопроекты это хорошо. Но нужна перепись населения https://ru.wikipedia.org/wiki/Марганец_(город). Там уже давно не 50 тыс. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті