Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
09:42

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Об’єднані громади області вчать створювати ЦНАП

Об’єднані громади області вчать створювати ЦНАП

У Дніпрі розпочався тренінг зі створення Центрів надання адмінпослуг (ЦНАП) для представників об’єднаних територіальних громад області.

Як повідомила директор Центру розвитку місцевого самоврядування у Дніпропетровській області Олена Тертишна, нові знання опанують 70 учасників.

«В області створено 39 об’єднаних територіальних громад. Прагнемо, щоб у кожній був власний Центр надання адмінпослуг. Для цього й проводимо тренінг – розказуємо, як з нуля створити власний ЦНАП або вдосконалити роботу вже існуючого», – зазначила Олена Тертишна.

Учасників тренінгу ознайомлять із законодавчою базою, після цього вони матимуть місяць на самостійну роботу. Опановувати нові знання будуть онлайн на спеціально створеній платформі – http://udl.despro.org.ua. Там є відеоуроки, презентації, чат однодумців, розповіла заступник начальника управління департаменту економічного розвитку Дніпропетровської ОДА Олена Лічманенко.

Навчання проходить за підтримки Україно-Швейцарського проекту EGAP. Його координатор Наталія Піскоха наголосила, що це вже не перший тренінг для представників ЦНАП області. Фахівців також навчають стресостійкості.

Логічним завершенням нового курсу стане створення ЦНАП в об’єднаних громадах. Планами поділилася учасниця тренінгу Тамара Щербяк, заступник голови Томаківської об’єднаної територіальної громади:

«У нашої громади великі плани щодо майбутнього Центру надання адмінпослуг. Хочемо, щоб він був показовим. Вже є задум придбати обладнання для виготовлення та видачі біометричних паспортів».

На сьогодні 16 з 39 об’єднаних громад області вже прийняли рішення щодо створення власних ЦНАП.




Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті