Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
14:52

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі вшанували пам'ять загиблих десантників

|«« «« »» »»|

Жінки з портретами героїв у руках, діти з лампадками та мужні чоловіки, які не можуть стримати сліз. Дніпропетровщина вшанувала пам’ять українських військових, що загинули у збитому бойовиками літаку ІЛ-76.

Щоб висловити свою вдячність захисникам, біля ОДА зібралося керівництво області, духовенство, рідні та близькі загиблих. Разом згадували трагічний червень 2014-го та сміливих воїнів-захисників.

Олександр Мірошниченко тримає в руках портрет молодого хлопця. На фото – його син Сергій, який загинув у ІЛ-76.

«Тоді сину було 19 років. Він добровільно пішов служити до 25 бригади. Ми його не тримали – це була позиція сина. Він ніколи не скаржився, завжди розповідав, що все добре. Відслужив 7 місяців та загинув у літаку», - розповів Олександр Мірошниченко.

Щоб вшанувати пам’ять героїв, до пам’ятного знаку загиблим в АТО біля Дніпропетровської ОДА прийшли десятки людей. Серед них - родичі військових, керівництво області, духовенство. А ще – побратими хлопців, життя яких обірвав влучний постріл бойовиків. Мужні чоловіки ледь стримували сльози. Військовий Євген Шевцов каже: день 14 червня 2014 року не забуде ніколи.

«Я був командиром взводу 25 повітряно-десантної бригади. Дев’ятеро моїх хлопців було в тому літаку. Ми повинні були зустрітися, чекали їх. Про трагедію дізнався вночі. Ці хлопці були звичайними шахтарями, роботягами. Для мене вони – герої. Вони з честю виконали завдання», - сказав Євген Шевцов.

Пам'ятний захід пройшов і на набережній.

Вшанувати пам'ять десантників 25-ї окремої повітряно-десантної бригади, які два роки тому загинули у збитому терористами літаку Іл-76, на Січеславській набережній Дніпра зібралися їхні рідні та близькі, представники церкви та небайдужі дніпряни. Віддати шану героям, які назавжди залишилися в небі, прийшов і міський голова Борис Філатов.  На майданчику біля пам’ятника Василю Маргелову виклали портрети загиблих бійців та відслужили панахиду. Як символ свободи і надії на мир, у небо випустили голубів.  

Мешканка Дніпра Марина не була знайома ні з ким із загиблих, однак прийшла сюди, бо впевнена – героїв треба пам’ятати. Жінка переконана, що в Україні не може бути тих, кого не стосуються події на сході країні. «Люди захищають наше мирне небо, наше життя. У мене є знайомі, які переїхали сюди з Донецька. Вони ходять по нашому місту зі сльозами на очах. Кажуть: «Боже мій, місто стоїть мирне». Тут більше нічого додати», – сказала Марина.  

Військово-транспортний літак Повітряних Сил Збройних Сил України Іл-76 бойовики підбили в ніч з 13 на 14 червня 2014 року. Він заходив на посадку в аеропорт Луганська. Іл-76 був одним з трьох літаків, спрямованих у Луганський аеропорт для доставки особового складу, боєприпасів і бронетехніки. На борту перебували 40 десантників 25-ї Дніпропетровської окремої бригади і 9 членів екіпажу. Всі вони загинули.

Тема: АТО - ООС
Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті