Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
14:42

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У місті вшановують ліквідаторів Чорнобильської катастрофи

|«« «« »» »»|

Сьогодні у Дніпропетровську вшановували учасників Чорнобильської катастрофи - згадували загиблих та померлих, дякували живим ліквідаторам за подвиг.

З нагоди 29-х роковин аварії на Чорнобильській електростанції у Свято-Троїцькому кафедральному соборі відбулася панахида.

Після цього хресна хода, яку очолювали Митрополит Дніпропетровській та Павлоградський владика Іриней, священнослужителі, представники обласної, міської та районних спілок «Союз Чорнобиль України», чорнобильці та родичі померлих рушила до пам’ятника «Чорнобильський дзвін». Там усі присутні хвилиною мовчання, під час якої пролунали 29 дзвонів, вшанували пам'ять героїв-рятівників.

Після цього до пам’ятника квіти вдячності та пам’яті поклали керівники області та міста, представники силових структур, служби з надзвичайних ситуацій, церкви, обласної та міської спілки «Союз Чорнобиль України». Герої-ліквідатори покладали квіти під гучні оплески присутніх.

«Сьогодні відзначаємо пам’ятну дату – цього дня 29 років тому трапилася велика аварія, відчуваємо біль по тим, хто передчасно пішов із життя через Чорнобиль, рятуючи людство. На превеликий жаль, через хвороби ряди чорнобильців з кожним роком рідіють. Бажаю нашим героям-рятівникам міцного здоров’я, віри та надії на краще», - зазначив голова міської спілки «Союз Чорнобиль України» Ігор Турчин.

У Дніпропетровську мешкають 6 тисяч 959 осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, повідомляють в управлінні праці та соціального захисту населення міськради.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


проходил мимо  (27.04.15 16:56): испортили горсовету выходной (судя по лицам). Ликвидаторам последствий ЧАЭС огромное спасибо и низкий поклон. Відповісти | З цитатою
Лана  (27.04.15 14:50): Одни лоснящиеся хари, которые вот-вот репнут от бедности, лучше бы чернобыльцам денег подкинули вместо такой показухи Відповісти | З цитатою
Лекарь  (27.04.15 08:57): Попы, попы, везде попы !
А истинные чернобыльцы мрут в 50лет, если раньше не померли, и нет до них реально, ни кому, никакого дела.
И даже слов благодарности не услышишь, не в загали на камеру, а лично, от души...
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті