Про це директор департаменту агропромислового комплексу, розвитку сільських територій та ринкового середовища ОДА Вадим Удовицький розповів під час прес-конференції. Він повідомив, що найближчим часом подорожчання соціального хлібу не прогнозується.
Вадим Удовицький зазначив, що продовольча безпека області формується ще восени, напередодні того врожаю, який буде збиратися в 2015 році. Тому аграрії регіону посіяли велику площу озимих культур - 678 тис га озимих, із них 577 тис га озимої пшениці. Це на 30 тис га більше в порівнянні з аналогічним періодом 2013 року.
«Ми разом з науковцями та аграріями в лютому провели обстеження наших посівів, взяли зразки посівів озимих культур і побачили, що 89% з них знаходяться в доброму та задовільному стані. Зважаючи на це, ми маємо можливість при догляді за озимими вже в весняну кампанію прийти з хорошим результатом», - розповів він.
Директор департаменту додав, що саме продовольча пшениця складає основний об'єм посіву. В минулому році область отримала з посівних площ близько 1 млн 600 тис тонн пшениці, з якої близько 65% складає продовольча пшениця. Це той запас зерна, який потрібен регіону на маркетинговий рік – з 1 серпня 2014 року до 1 серпня 2015 року.
«В цілому на маркетинговий рік області потрібно 535 тис тонн продовольчого зерна, яке іде на випічку хліба, макаронні вироби, кондитерські вироби. Наразі в області є 305 тис тонн продовольчої пшениці. Із них 57 тис тон – це зерно аграрного фонду. До кінця маркетингового року нам потрібно 125 тис тон пшениці. Ми маємо пшеницю з запасом у 27 тис тон », - пояснив він.
За словами генерального директора асоціації «Дніпрохліб» Галини Лічман у вартості хлібу близько 50% складає сировина, 12% – газ, 4% – транспорт, 7% – заробітна плата працівників. З початку року ціна на хліб зросла на 15-20%.
« Дуже зросли ціни на складові хліба, починаючи з сировини, закінчуючи природнім газом, бензином. Навіть вартість плівки, у яку загортають вироби, виросла удвічі. Тому ми були вимушені поступово, починаючи з 3-7%, 10-15% підвищувати ціни на хліб. Проте люди завжди можуть купити дешевший хліб за простою рецептурою (борошно, вода, сіль, дріжджі), - зазначила вона.
Вадим Удовицький наголосив, що близько 30% хліба, що випікається за день на Дніпропетровщині, має просту рецептуру. Ціна на соціальних хліб найближчим часом підвищуватися не буде.
![]() |
Gorod`ській дозор |
![]() |
Фоторепортажі та галереї |
![]() |
Відео |
![]() |
Інтерв`ю |
![]() |
Блоги |
Новини компаній | |
Повідомити новину! | |
![]() |
Погода |
![]() |
Архів новин |
Ответ. Потому, что колобок от бабушки укатился. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1