Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Пн, 29 квітня 2024
08:16

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

Рrobation


1 червня 2022, 15:24

Кожна дитина має повне право бути захищеною

Міжнародний день захисту дітей – це одне з найстаріших міжнародних свят. Рішення про проведення Міжнародного дня захисту дітей було прийняте на Всесвітній конференції, присвяченій питанням благополуччя дітей, яка відбулася в Женеві у 1925 році. Перший Міжнародний день захисту дітей був проведений у 1950 році – 1 червня.
В Україні цей день відзначається із 1998 року. У 1991 році Україна приєдналася до Конвенції ООН про права дитини, згідно з якою кожна держава зобов'язана поважати та заохочувати право дитини на всебічну участь у культурному і творчому житті, забезпечувати їй повноцінне дозвілля й відпочинок та сприяти наданню для цього відповідних можливостей.
До заходів з нагоди Міжнародного дня захисту дітей долучились і структурні підрозділи філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області, на обліку яких перебуває 37 неповнолітніх, що опинилися у конфлікті із законом. У вказаних заходах взяли участь не тільки неповнолітні, що перебувають на обліку, а й діти суб’єктів пробації та працівників структурних відділів.
Персоналом Заводського та Дніпровського районного відділу м. Кам’янське організовано та взято участь у спортивно-розважальному заході, на базі ліцею № 40 міста Кам'янське, для дітей внутрішньо переміщених осіб «Веселі старти». Неповнолітні з великим задоволенням брали участь у спортивних змаганнях, а після розваг діти отримали солодощі та подарунки.
За сприяння Громадської організації «Товариство Червоного Хреста України», в приміщенні Чечелівського районного відділу відбулось привітання дітей співробітників відділу та суб’єктів пробації, які є вимушеними переселенцями. Після знайомства маленькі учасники заходу охоче взяли участь в імпровізованих змаганнях з армреслінгу, під час якого активно вболівали один за одного. Під час проведення зустрічі, діти отримали солодощі у виді великих шоколадних яєць, чому дуже зраділи.
Незважаючи на діючий військовий стан на території України, представники «Товариства Червоного Хреста України» проявляють турботу та приділяють увагу соціально вразливим верствам населення. Адже миті, коли дітки радіють, посміхаються та перебувають в гарному настрої, для кожної матусі безцінні.
Криворізьким районним відділом № 1 спільно з представниками центру відновлення особистості «Час змін», для неповнолітніх соціально незахищених категорій було проведено розважальний захід з конкурсом малюнків.
Головною метою даного заходу є - висвітлення про проблеми і труднощі дітей, підтримка їх у таку важку хвилину, надання психологічної підтримки, використовуючи різні підходи до кожної дитини у формі різноманітних конкурсів та змагань.
Неповнолітні, які приймали участь у заході із задоволенням виконували всі завдання, за що були нагородженні подарунками, у вигляді патріотичних смаколиків.
Для неповнолітніх, які перебувають на обліку Новомосковського районного відділу, організовано та проведено відвідування Новомосковського історико-художнього музею ім. Петра Калнишевського та з метою національно - патріотичного виховання молоді, проведено бесіду соціально - виховного характеру на тему: «Ми діти твої, Україно!».
Працівники Шевченківського районного відділу, з нагоди Міжнародного дня захисту дітей, організували захід за участю дітей із родин суб’єктів пробації, які перебувають на обліку відділу. Разом з дітьми було проведено конкурс малюнків на асфальті на тему: «Україна-це Я», запускання повітряних кульок та конкурс на кращий патріотичний малюнок. Наприкінці заходу неповнолітніх чекав солодкий стіл.
У Синельниківському районному відділі № 2 із неповнолітнім Давидом Л., що перебуває на обліку проведено захід під гаслом: «Ми діти твої Україно». З неповнолітнім була проведена святкова ігротека, під час якої виготовлено поробку «Дім моєї мрії», а також одним із завдань було переглянути відеоролик з мережі інтернет щодо історії виникнення Міжнародного дня захисту дітей. Давид Л. брав активну участь у заході, висловлював свої думки та емоції.
Персонал Південного районного відділу, до Міжнародного дня захисту дітей, відвідали Державну установу «Кам'янська виправна колонія (№ 34)», де з 2018 року функціонує будинок дитини для сумісного проживання засуджених жінок з дітьми до 3-х років. Наразі в будинку дитини перебуває 13 малят, які отримали від співробітників відділу подарунки у вигляді гігієнічних засобів та персональних наборів для харчування. Від подарунків діти отримали радість, гарний настрій та багато щасливих посмішок.
З нагоди Міжнародного дня захисту дітей, працівники сектору ювенальної пробації м. Дніпра також привітали неповнолітніх засуджених, що перебувають на обліку в секторі. Неповнолітні отримали солодощі та пам’ятні подарунки. Під затишне чаювання хлопці ділилися своїми дитячими мріями та сподіваннями, проте раз за разом всі розмови зводилися до одного - війна. Незважаючи на свій вік підлітки дуже прагнуть допомогти своїй країни вистояти та перемогти. І невеликий вклад кожного з них важко недооцінити. Хтось допомагає волонтерам розвантажувати гуманітарну допомогу для переселенців, дехто разом із однокурсниками допомагають виготовлювати протитанкові перепони. Всі вони - діти війни, які вимушено швидко стали дорослими. Всі вони - частина України, її майбутнє і сподівання!

Філія Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області
















Переглядів: 221
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті