Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 28 октября 2024
19:21

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

За методом дихальної гімнастики від Лариси Шмалій оздоровилися сотні людей

За методом дихальної гімнастики від Лариси Шмалій оздоровилися сотні людей
За методом дихальної гімнастики, розробленим Ларисою Шмалій, вже оздоровилися сотні людей. Перед виходом на сцену її вправи роблять оперні співаки і такі зірки естради, як Софія Ротару, Алла Пугачова, Філіп Кіркоров для постановки голосу. Сьогодні Лариса Федорівна Шмалій мріє організувати власний оздоровчий центр у Дніпропетровську.

Психолог-гіпнотерапевт Лариса Шмалій займається дихальною гімнастикою за методом Олександри Стрельникової вже не один десяток років. Завдяки цій гімнастиці вона спочатку сама позбавилася від багатьох хвороб — вади серця, тахікардії, зовсім забула про простудні захворювання. А починалося все так…

У 70-і роки минулого століття прочитала в журналі «Изобретатель и рационализатор» статтю про метод Олександри Стрельникової з показом вправ. Впізнавши її телефон, домовилася про зустріч з Олександрою Миколаївною у неї вдома, у Москві. Там Лариса отримала вичерпні рекомендації і поїхала в Україну з повною інформацією. Відтоді почала робити цю гімнастику скрізь: удома, на вулиці, на роботі, на природі. Вона готова була кричати на весь світ: «Я здорова!», оскільки помалу стали зникати різні її захворювання. Усі ці роки переконувалася в ефективності методу Стрельникової. І що найважливіше: гімнастика підходила людям будь-якого віку. Перевагою дихальної гімнастики Стрельникової є використання форсованого вдиху і залучення дихального м’яза в роботу, збільшення життєвої місткості легенів, поліпшення насичення крові киснем і кровообігу, поліпшення обмінних процесів, масаж усіх органів черевної порожнини.

Потім Лариса вдосконалювала цей метод і одночасно вчилася, де тільки могла. Була в Індії, де осягала вчення йогів. Тричі побувала в Китаї, де переймала досвід кращих фахівців з рефлексотерапії, не раз зустрічалася з Джуною, в якої вчилася безконтактному масажу. Після усього цього вона розробила вже власний комплекс вправ, який можна називати дихальною гімнастикою Лариси Шмалій з повним правом.

Мріяла відкрити свій центр у Бердянську, вже вела там переговори про оренду приміщення. Але мрії не судилося здійснитися. Вона дістала травму хребта і захворіла на два роки. В яких лікарнях не лікувалася, яких знахарів не відвідувала — все безрезультатно. Врятувала дихальна гімнастика і тренажери, зроблені її чоловіком. Поступово стала підніматися, рухатися на милицях, потім з паличкою.

Коли відкрився при Університеті імені Альфреда Нобеля університет Третього Покоління, пішла спочатку сама вчитися в ньому, а потім почала читати там лекції і вести заняття зі своєї дихальної гімнастики.

Зараз Лариса Федорівна проводить зайняття з групами у Будинку вчителя, в клубі «Комунальник». За свою роботу вона нагороджена дипломом ЮНЕСКО, їй присвоєна кваліфікація психолога-гіпнотерапевта. Також її праця відзначена подяками мера Дніпропетровська Івана Куліченка, управління праці і соціального захисту населення міської ради, ректорату Дніпропетровського університету імені Альфреда Нобеля.

Сьогодні Лариса Федорівна Шмалій повна сил і енергії, які вона направляє на оздоровлення людей. Коли зрозуміла, що зможе повернутися до повнокровного життя після травми, дала Богові обітницю вчити людей цій гімнастиці, повертати їм здоров’я. Усі, хто з нею стикається, залишаються вдячними на все життя. Щоб не бути голослівною, наведу листа Ганни Мазанки з Дніпропетровська:

«До знайомства з Ларисою Федорівною Шмалій про дихальну гімнастику за методом Стрельникової я нічого не чула. Від усіх проблем зі здоров’ям намагалася позбавитися за допомогою ліків, а проблеми залишалися.

Ось уже рік займаюся дихальною гімнастикою в одній з груп Лариси Шмалій. Легко і з задоволенням виконую весь комплекс вправ. Удома мені досить 30 хвилин занять, щоб отримати заряд бадьорості, енергії і гарного настрою на цілий день.

Але особливо мені подобаються групові заняття. Там наші вправи чергуються з хоровим співом, танцювальними рухами. За це низький уклін і вдячність Ларисі Федорівні. Вона безкоштовно і з любов’ю віддає нам свій час, ділиться з нами своїми знаннями, даруючи кожному частину своєї душі».

Зараз Лариса Федорівна перебудовує рідну домівку, що залишилася в спадок, в Підгородному, де мріє відкрити центр дихальної гімнастики. Буде в ньому і готель на 4—5 місць, щоб було де зупинитися тим, хто приїжджає з інших міст і сіл. Буде і зал для занять, де за проектом Лариси Федорівни встановлюються шведська стінка й інші тренажери.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте