За завданням губернатора Дмитра Колєснікова його заступник Вадим Нестеренко з нагоди професійного свята нагородив почесними подяками та грамотами 49 кращих працівників харчової промисловості регіону 2013 року. Також вітальними листами голови обладміністрації були відзначені 22 ветерани галузі.
«Сьогодні свято тих людей, від яких багато в чому залежить продовольча безпека кожного жителя країни. Забезпечення населення якісними продуктами харчування за стабільними цінами - одне з першочергових завдань, що стоять перед місцевими органами влади, - зазначив Вадим Нестеренко під час урочистого прийому з нагоди Дня працівників харчової промисловості. - На Дніпропетровщині це завдання виконується на 100% - потреби жителів області в продуктах харчування у повному обсязі задовольняє власне виробництво. А це - близько 1,5 тис підприємств харчової промисловості, на яких працює близько 30 тис людей. Дякую вам за нелегку працю, від якої залежить настрій, затишок і добробут в кожному будинку».
Вадим Нестеренко додав, що підприємства галузі постійно розширюють і оновлюють асортимент продукції, нарощуючи обсяги виробництва. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року в області майже вдвічі зросло виробництво жирного сиру, на 10% зросло виробництво м’яса, на 4,5% - ковбасних виробів, на 20% - тваринного масла, на 7% - кисломолочних продуктів тощо.
Тільки в 2013 році в харчову промисловість було залучено 500 млн грн капітальних інвестицій. Завдяки цьому у 2013 році, зокрема, на ПАТ «Комбінат «Придніпровський» було переоснащено цех продуктів дитячого харчування технологічним обладнанням, яке дозволить поліпшити якість, розширити асортимент та знизити собівартість дитячого харчування. Також введена в експлуатацію нова лінія італійського виробництва «ГАЛДІ», завдяки чому випущена нова серія кисломолочних продуктів.
При цьому, за словами заступника голови облдержадміністрації, підприємства регіону скрупульозно стежать за якістю тієї продукції, яка потрапляє на столи мешканців області та всієї країни. Так, впроваджуються сучасні системи управління якістю (ISO) та аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок (HACCP), які дозволяють тримати під контролем рівень відповідності товарів необхідним стандартам. Зараз такі системи працюють на 41 підприємстві області. За дорученням губернатора Дмитра Колесникова їх число буде зростати.
«Висока якість продукції підприємств і збільшення обсягів виробництва дає їм можливість поставляти товари і в інші регіони країни. В цілому, тільки за 9 місяців 2013 року обсяг реалізованої продукції харчової галузі Дніпропетровщини склав близько 9 млрд грн, - розповів Вадим Нестеренко. - «Зроблено в Дніпропетровській області» - значить, зроблено на совість. Ці слова - синонім надійності, адже саме так зарекомендували себе товари харчової промисловості нашої області не лише на вітчизняному ринку, а й за кордоном».
![]() |
![]() |
Gorod`ській дозор |
![]() |
Фоторепортажі та галереї |
![]() |
Відео |
![]() |
Інтерв`ю |
![]() |
Блоги |
Новини компаній | |
Повідомити новину! | |
![]() |
Погода |
![]() |
Архів новин |