Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
15:27

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпропетровський мандрівник відправився в транс-чорноморський автономний перехід

|«« «« »» »»|

3 вересня з Самарського розливу в Дніпропетровську відбувся старт одиночної експедиції дніпропетровського мандрівника Сергія Гордієнка.

Транс-чорноморський автономний перехід в розбірному човні класу «морський каяк» є частиною кругосвітньої програми «Solotransglobal» і продовженням проекту, присвяченого першій російській експедиції до Північного Полюса капітана Георгія Сєдова.

Весь маршрут проходить водними просторами без використання техніки і вітрил, тільки за рахунок мускульної сили. Шлях мандрівника пролягатиме до Білого лиману, через відрізок річки Дніпро. Потім він вийде в Чорне море до Траханкурту і продовжить рух уздовж Кримського півострова. Сергій Гордієнко зазначив, що він планує заходити в ті міста, де намічені лекції. Серед них Чорноморське, Севастополь, Керч, Феодосія і батьківщина Георгія Сєдова - селище Сєдове.

Загальна протяжність маршруту складає 2400 км і розрахована на 100 днів. Експедиція є частиною підготовки до подорожі на Північний Полюс, запланованої на наступний рік і проходить за підтримки Дніпропетровської обласної ради.

- Сергій Гордієнко - унікальна людина. Він розробив свою систему виживання і довів, що можна досягти своєї мети в будь-яких умовах і з мінімальними ресурсами. Прагнення бути кращими, долати будь-які труднощі і досягати поставлених цілей - це ті риси, які характеризують дніпропетровців. Тому ми із задоволенням допомогли в організації подорожі нашого земляка», - сказав голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод.

Довідка:
Сергій Іванович Гордієнко - професійний мандрівник, фахівець з екстремального одиночного виживання, історик-дослідник, міграціолог, етнограф, мандрівний філософ, письменник. Є дійсним членом ЮНЕСКО і ООН, академіком міжнародної Академії сталого розвитку суспільства і особистості, дійсним членом Українського географічного товариства і почесним членом Національного географічного товариства США, академіком Міжнародної Академії дитячо-юнацького туризму і краєзнавства, доцентом Київського університету туризму, економіки і права.
За період своєї науково-професійної діяльності С. Гордієнко двічі досягав Північного Полюса та першим в історії України встановив там державний прапор.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Боевая Гвардия Саракша  (05.09.13 12:45): "Путь путешественника пролегать в Белый лимана" Это что, чурки писали? Неучи, ошибки исправьте! Відповісти | З цитатою
MxFly  (04.09.13 14:31): Народ! А вы то как проводите свое время? Відповісти | З цитатою
Дед Пихто  (04.09.13 12:26): К Чёрному любой, простите, дурак может, ты вот у Белому прокатись, промеж льдов и айсбергов повышивай, с медведями пообщайся! Відповісти | З цитатою
Чупакабра  (03.09.13 21:52): О исправили, ЕЩЕ ошибки есть исправляйте и комментарии удалять не корректно. Сначала корректору давайте почитать статью. Это же лицо города, подумают, что в Днепре все такие дебилы. Відповісти | З цитатою
Н-й  (03.09.13 20:50): Любой пенсионер у нас в стране может себе это позволить... Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
моряк  (03.09.13 20:45): всё таки он сел на свой каяк. Ну семь футов под килем! или что там у него Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті