Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
09:59

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Молочні кооперативи в програмі розвитку молочного скотарства області

|«« «« »» »»|

15 серпня голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод відвідав з робочим візитом Покровський район. На виїзній нараді голови районних рад області, сільські, селищні голови обговорювали Програму розвитку молочного скотарства на період до 2015 року, а також перспективу створення ферм сімейного типу в рамках обслуговуючих кооперативів в галузі молочного скотарства на Дніпропетровщині.

Кооперативи - це та модель, яка дозволяє не тільки розвивати відповідальність і громадянське суспільство, а також залучати в село інвестиції, створювати робочі місця і покращувати інфраструктуру на території. Я вважаю, що за цим майбутнє, так як держави, де сільське господарство активно розвивається, роблять ставку саме на дрібні фермерські господарства, на кооперативи, - наголосив Євген Удод. - Відродження села можливе тільки за наявності робочих місць. Створюючи кооперативи, ми створюємо умови і можливості для людей коли вигідно об'єднуватися, заробляти гроші і розвиватися на конкретній території. Так, кооператив середнього розміру отримує валового доходу на рік близько 2 млн. грн. Це гарантовані реінвестиції, бо ці гроші ідуть в економіку сільської громади.

Загалом на Дніпропетровщині діє 31 кооператив, найбільша кількість з них – 14 – молочного напрямку. І Покровський район є лідером в цій області - тут діє вже 4 таких кооперативи. Також в області ведеться робота по створенню ферм сімейного типу. На сьогодні працюють 6 міні-ферм сімейного типу. Зокрема, минулого року з’явилося 3 ферми по 10 голів і робота з їх створення триває.

Також за підтримки обласної ради в Покровському районі в листопаді минулого року відкрито демонстраційно-кооперативну ферму «Молочарське» на 120 голів корів. За словами голови обласної ради, учбова ферма - це не тільки велика спільна інвестиція в кооперативний рух, а й виробництво, яке буде задавати сучасні стандарти якості. Це стимул для сотень індивідуальних господарств регіону, які зможуть переконатися в перевагах кооперативного виробництва. Ферма збудована за кошти іноземних інвесторів, іноземних грантів, і її вартість понад 2 млн. євро. Це навчальна база, яка дає можливість безкоштовно отримувати знання всім майбутнім членам кооперативів нашої області. Зараз сюди приїжджають набратися досвіду не тільки з Дніпропетровщини, а й з усієї України.

- Спільними зусиллями в області робиться багато кроків для підтримки кооперативів, у тому числі молочних. І ми дуже зацікавлені в розвитку цього напрямку. Упевнений, що поступово дніпропетровські фермери вийдуть на сьогоднішній європейський рівень розвитку, і кооперативи зіграють у цьому цілком конкретну роль. Така практика сприяє збільшенню виробництва молока і підвищенню його якості відповідно до вимог сучасних переробних підприємств. Це в свою чергу дасть можливість жителям області отримувати якісні продукцію за прийнятною ціною, - зазначив Євген Удод. Також голова обласної ради поставив завдання перед головами районних рад: до кінця 2013 року необхідно розглянути можливість створення в кожному районі не менше одного кооперативу, а до кінця 2014 року - по 3-4 кооперативи з виробництва молока.

Gorod.dp.ua на Facebook.

1  

Валяю дурака  (16.08.13 13:00): Птичье молоко в шоколаде.
1

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті