Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
19:01

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На регіональні елеватори надходить зерно

|«« «« »» »»|

На Дніпропетровщині в рамках обласної програми формування регіональних ресурсів продовольчого зерна буде сформований запас у кількості 110 тис тонн зерна.

Наразі близько 370 тис тонн пшениці з врожаю 2013 року вже надійшли на зернові склади області, з них 3 4,2 тис тонн поставлено до стабілізаційного фонду. З умовами його зберігання губернатор Дмитро Колєсніков ознайомився під час візиту до Павлограду та селища Варварівка Юр'ївського району. За завданням керівника області роботи з формування регіонального стабілізаційного фонду будуть завершені до кінця липня.

«Формування регіональних ресурсів на новий маркетинговий період - першочергова задача на найближчий час. Такі запаси дозволять забезпечити стабільність цін на хліб на відповідному рівні протягом року», - зазначив губернатор Дмитро Колєсніков.

За словами керівника області, 7 4,5 % пшениці, що надійшла до сертифікованих елеваторів області, відноситься до 1- 4 класу (продовольча). Для того, щоб зберегти високу якість зерна, у регіоні працює 54 сертифікованих склади потужністю 1,9 млн тонн. Всі вони мають у своєму підпорядкуванні атестовані лабораторії, а також зерносушарки, зерноочисні машини, потужні авторозвантажувачі та ін.

Павлоградський комбінат хлібопродуктів, який входить до складу державної акціонерної компанії «Хліб України», включає в себе елеватор (11 складів потужністю понад 35 тис тонн на рік) та млин завод. Основні напрямки його роботи – заготівельна діяльність (приймання, зберігання, відвантаження, переробка та сушка зернових та олійних культур) та виробництво продуктів борошномельно-круп'яної промисловості.

Основними напрямкам діяльності ТОВ «Павлоградзернопродукт», який знаходиться у селищі Варварівка Юр'ївскього району, є зберігання сільськогосподарських культур та виготовлення корму для тварин. Тут працюють силосні склади для зберігання зерна ємкістю 37 тис тонн.

«За 10 років роботи наше підприємство значно збільшило свою потужність: була здійснена газифікація сушарного комплексу, введена в експлуатацію американська сушарка, силоси для зберігання зерна», - розповідає генеральний директор ТОВ «Павлоградзернопродукт» Ігор Грицишин. – Все це дозволяє дотримуватися необхідних умов та якості зберігання зернових культур».

Gorod.dp.ua на Facebook.


Троль  (25.07.13 16:06): Мировые цены на зерно упали на 24% гы гы... Відповісти | З цитатою
nf lf  (24.07.13 12:03): Житель индустриального Днепропетровска у крестьянина:
- Как пшеничка в этом году уродила?
- Отлично, - сказал крестьянин.
- С хлебом будем значит. А кукурузка?
- Тоже хорошо!
- И вы будете с хлебом.
Відповісти | З цитатою
Украинец  (24.07.13 08:43): Стесняюсь спросить, всё что здесь написано, это хорошо или плохо? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Nord  (23.07.13 22:17): А , КОГДА ЖЕ ХЛЕБ ТО НАРОДУ УКРАИНЫ ? ВСЁ РЕГИОНАЛАМ ИДЁТ... Відповісти | З цитатою
нет  (23.07.13 18:38): каждое хозяйство обязали (как и в прошлом году) сдать определенное количество тонн пшеницы по цене на 500гр меньше чем на частных элеваторах. В минус себе десятки тысяч гривен. Будут есть бабушки соц.хлеб и нахваливать ПР Відповісти | З цитатою
Нэнажэры  (23.07.13 17:40): ..региональные элеваторы.. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті