Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
03:53

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Розпочала роботу виставка відомого художника Віктора Вазарелі.

|«« «« »» »»|

В Дніпропетровському художньому музеї розпочала роботу виставка відомого угорського художника Віктора Вазарелі.

У відкритті експозиції взяли участь Надзвичайний та Повноважний Посол Угорщини в Україні Міхай Баєр та заступник голови Дніпропетровської обласної ради Анатолій Адамський.

Виставка проходить за підтримки посольства Угорщини в Україні та особисто пана Міхая Баєра та за сприяння голови облради Євгена Удода.

Серед основних принципів державної політики у сфері культури, визначених Президентом України Віктором Януковичем, – створення умов для підвищення культурного рівня та естетичного виховання молоді.

- Ми докладаємо значних зусиль, аби повною мірою задовольнити культурні потреби та мешканців Дніпропетровщини. Лише останнім часом жителі області мали можливість відвідати такі виставки як «Нормандія у живописі», представленої роботами видатних художників Клода Моне, Огюста Ренуара, Едуарда Мане та інших французьких імпресіоністів, виставку робіт Нікаса Сафронова «Обране», експозицію унікальних зібрань пам'яток скіфської культури «Золота Скіфія» . Тепер кожен зможе оцінити виставку «Творча спадщина та міф Віктора Вазарелі». Ми розуміємо важливість міжкультурного та міжрегіонального співробітництва – важливих напрямків зовнішньої політики Дніпропетровщини , - зазначає Євген Удод. Нагадаємо, проведення всіх згаданих виставкових заходів є ініціативою голови Дніпропетровської обласної ради.

Куратор виставки Тібор Чапей надав 140 робіт художника в жанрі «оп-арт». З них 120 виконані у стереографії, 20 – інсталяції, зокрема, робота «Космос», яка 1982 року побувала на борту космічного корабля «Союз Т-6» та на космічній станції «Салют-7». Крім того, Посольством Угорщини в Україні музею надано документальний фільм про життя та творчість Віктора Вазарелі, що транслюватиметься під час екскурсій.

- Мені дуже приємно, що під час особистої зустрічі з Євгеном Удодом наприкінці січня цього року, ми дійшли низки домовленостей щодо співпраці. Її прикладом є й сьогоднішня подія, й майбутня участь угорської делегації у конференції Асамблеї європейських регіонів, й наша участь у святкування Днів Європи у вашому обласному центрі у травні. Також найближчим часом відбудеться підписання договорів про побратимство між Дніпропетровськом та угорським містом Сольнок, - зауважує Надзвичайний та Повноважний Посол Угорщини в Україні Міхай Баєр.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


заинтересованый посетитель  (22.03.13 19:59): На открытии был, положительных эмоций-ноль! Слежу за всеми новинками в ИЗО, не пропускаю выставок и в музее, и в галереях, и в Доме искусств, имею соответствующее образования. А вот естетического возвышения от общения с этим не испытал. Лет 40 назад может это бы и было интерестно, а теперь любой дизайнер (даже студент) применяет эти приемы, поиски формы. Коллекционеру, конечно, хочется заинтересовать и нас грешных, НО УВЫ-УВЫ! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
нет ну  (22.03.13 17:46): это какое-то гомоэротичное ,,искусство", хотя кто-то и при виде дымящейся кучки экскрементов может прийти в эстетический экстаз Відповісти | З цитатою
Наташа  (22.03.13 13:43): Я бы развернула с вами, 333, долгую культурологическую беседу, если бы лично посетили выставку Вазарели и собственными глазами разглядели бы в его работах результаты воздействия наркотиков. Но ваши суждения основаны на ваших стереотипах, а не на знании реальности, поэтому говорить не о чем.
Действительно, каждому своё: кто-то следует принципу "век живи - век учись", а кому-то комфортнее всю жизнь испытывать когнитивный диссонанс.
Вазарели не настаивал на том, что творит под воздействием космической энергии - он конструировал с помощью цветов и линий, пытаясь воздействовать на эмоции человека, а неучи теперь приписывают ему бог знает что. Чтобы по-настоящему оценить, ценно его творчество или нет, надо видеть оригиналы, а не плохие фотографии с его работ.
Кстати, те, кто сегодня рисуют на асфальте ямы или стены настолько правдоподобно, что заставляют прохожих останавливаться, - последователи Вазарели и его оптического искусства
Відповісти | З цитатою
333  (22.03.13 12:01): А ведь я согласен с LOKI, это "искусство" не для "широких масс" и оно абсолютно не радует "своими красками"! Это "художники" для подвалов и чердаков (не сравнивать с Сезанном!), для узких (ну очень узких!) слоев населения, которое воспринимает этот неадекват под каким-то воздействием космической энергии, а может наркотиков!
Как говорится - "jedem das seine" - каждому-свое"
Відповісти | З цитатою
Наташа  (22.03.13 11:18): Фотоотчёт об открытии выставки можно посмотреть тут - http://vk.com/album185447275_171578372
Те, кто были на открытии или посмотрят фотографии, увидят, что на вернисаже был не Адамский, а Крупский. Это не принципиально, конечно, но говорит о том, что сотрудники пресс-службы облсовета сами на выставки не ходят. Или Крупский сменил фамилию?
Высказывания критикана Loki из разряда "чув дзвін, та не знаю, де він". Уцепился за этих зебр и, очевидно, как в зеркале, увидел в них что-то гомесексуальное, чего там и близко нет.
А Вазарели хотел создать искусство, понятное для широких масс и радующее своими красками эти массы. Призывал создавать города, в которых не будет места скучной серости. Он говорил, что верит, что всем людям присуще желание красоты. Видно, не всем-таки...
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
LOKI  (22.03.13 10:05): Высказывания типа "Ах, умираю от счастья видеть это!" не принимаю, однозначно! Типичное эвропейское гомосечное "искусство", не вызывающие взагали никаких (кроме отрицательных) эмоций. Загнивающая Эвропа тащится только от "трахающихся зебр" да бурановских бабушек, а где же реальное искусство, которое всю историю нормального человечества вызывала ТОЛЬКО положительные эмоции? А таращить глаза на "параллельно-клеточное", нет уж, не хочу! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті