Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 05 октября 2024
11:15

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

DoМa Ensemble: чеський джаз в центрі Дніпропетровська

DoМa Ensemble: чеський джаз в центрі Дніпропетровська
Дует DoМa Ensemble – чеський союз видатних музичних особистостей, кожен з яких пройшов свій творчий шлях, здобувши значний досвід у класичній, експериментальній, джазовій та імпровізаційній музиці.

За плечима у учасників колективу, мультиінструменталіста Марселя Ба̀рта та вокалістки Дороти Барова, сумісна праця з багатьма відомими музикантами, гра у різних джазових гуртах та призові місця найпрестижніших фестивалів Європи.

Музика, яку створює DoМa Ensemble, майже казкова. Унікальний голос Дороти у супроводі віолончелі, саксофона та кларнета зачаровує проникливістю, допомагає забути про буденність, вимагаючи уважності та довіри. Поціновувачі джазу вже могли оцінити мелодику цього гурта на фестивалі JazzKoktebel, а по закінченню феста DoМa Ensemble, за підтримки Чеського центру в Україні, вирушив у свій перший всеукраїнський тур, у рамках якого завітав і у Дніпропетровськ. .

Останніми роками багато хто з західних музикантів розпочинає своє знайомство з Україною саме з фестивалю «Джаз-Коктебель». Ви також пішли цим шляхом, чи гастролі містами України для вас вже не вперше?

Дорота: Так, ми почали нашу подорож саме з «Джаз-Коктебелю» і мусимо сказати, що це був дуже хороший початок. Ми зараз знаходимося в неймовірному турі-експедиції. Її для нас зробила агенція "НатуралІст" і це - 6 концертів за 6 днів. Усі наші ночі проводяться в потягах, які виглядають як музеї комунізму. Коли ми відбували з Сімферополя - на пероні грали якийсь гімн. Дуже схоже було на гімн СРСР, це все неймовірно кумедно, але головне - на кожен наш концерт приходить здебільшого підготована публіка. Знайомство із Україною проходить дуже вдало і можна сказати, що ми вже стали не просто знайомими, а добрими друзями!

А як вийшло, що вас покликали брати участь у фестивалі?

Дорота: Організатор Олександра Єрченко хотіла бачити когось з Чехії і вибрала нас. Як і чому - краще запитати в неї.

У яких джазових фестивалях вам доводилось брати участь раніше?

Дорота: Як дует "ДоМа" - в Брно та Празі на джаз фестивалях. В багатьох інших ми брали участь в складі інших гуртів.

На «Джаз-Коктебель» вдалось хоча б трохи музику послухати, чи тільки зі своєю встигли слухачів познайомити?

Марсель: Вдалося! Навіть уподобання власні тепер маємо. Нам дуже сподобались "Trio Generations" і соло-гітарист Себастьян з Аргентини ну і звісно Олівер Лейк!

А з «Trio Generations» ми навіть провели фантастичний вечір! І ми мінялися дисками з багатьма іншими музикантами, тому в нас тепер багато нової музики!

Є така думка, що любов до джазу приходить разом з віком. Ви з цим згодні?

Марсель: Коли я був малий, я любив лише джаз, а тепер я люблю все більше і більше різних стилів.

Як ви гадаєте, чому останнім часом джазова музика стає все більш популярнішою серед молоді?

Марсель: Коли кордони в Європі відкрилися, різна музика зайшла в країни, які були за стіною.

Закінчіть речення «Джаз – це...»

Марсель: Це імпровізація, свобода. Найкращий джаз - це музика, яка грає прямо зараз.

Графік ваших концертів в Україні вражає: 6 днів – 6 концертів, мабуть важко витримувати такий божевільний ритм?

Дорота: Це нормальний музичний графік. Єдине, що відрізняє цей тур - це величезні відстані. В Чехії - 100 кілометрів - це вже їхати дуже далеко! :)

Що вам доводилось чути про Україну раніше та що ви побачили приїхавши до нас у гості?

Марсель : Раніше ми знали про українську мафію і корупцію. Але коли приїхали, побачили, що ситуація тут така ж, як і в Чехії. Та ж біда.

Дорота: Ще в Чехії дуже багато працює заробітчан з Західної України, про це ми теж знали до того як сюди потрапили. Вони мають завжди гарний настрій і це добре :).

Музыкант - це, мабуть, одна з надзвичайніших професій на планеті. Для вас музика – це, насамперед, робота та спосіб заробітку, чи все-таки стиль життя і творча необхідність?

Дорота: Це стиль життя, який приносить дуже малий прибуток. Скоріше це стиль життя, який потребує грошей, але ми дуже любимо саме такий стиль!

Слухати DoМa Ensemble LastFm: http://www.lastfm.ru/music/DoMa+Ensemble/DoMa+Ensemble

Автор фото: Валерий Мякотенко.

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:









Ирина  (27.09.11 23:43): Був дуже хороший концерт! Дякуємо вам!!! Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте