Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 28 сентября 2024
00:27

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепропетровской области проводится акция «Охрана труда глазами детей»

В Днепропетровской области проводится акция «Охрана труда глазами детей»
tomsk.ru
До участі в акції, яка триває під гаслом «Безпечна праця батьків – моє щасливе майбутнє», долучились учні та студенти шкільних, професійно-технічних та вищих навчальних закладів освіти Дніпропетровської області.

Організатором акції виступив Державний комітет України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду за підтримки Федерації профспілок України і Фонду соцстрахування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань.

Як наголошують організатори акції, здорова і повна родина – запорука стабільності будь-якого суспільства та держави. А культура охорони праці є основною складовою запобігання нещасним випадкам, оскільки сприяє підвищенню загальної поінформованості про небезпеки та ризики на робочому місці та обізнаності про те, як їм можна запобігти.

Під час проведення акції триватимуть конкурси дитячої творчості за тематикою промислової безпеки та охорони праці, зокрема конкурси малюнків та літературних творів. Переможців конкурсів, які будуть нагороджені заохочувальними призами, визначить на початку грудня 2010 року жюрі у складі мистецтвознавців, представників освітянської галузі області, а також експертів з промислової безпеки та охорони праці – фахівців теруправління Держгірпромнагляду, експертно-технічних центрів та профспілкових організацій.

Окрім того, за підсумками регіональних відбіркових турів найкращі твори будуть направлені до організаційного комітету всеукраїнської акції для визначення та нагородження її переможців. Дитячі малюнки будуть також розміщені на робочих місцях батьків, в громадських місцях, опубліковані на сайті Держгірпромнагляду та сайтах соціальних партнерів.

Організатори переконані, що дитяча творчість – це величезний резерв для ефективної профілактики травматизму на виробництві, оскільки вона може бути одним із найбільш масових та дієвих засобів наочної пропаганди безпечної поведінки для всіх працюючих батьків.

Довідка:

Станом на 1 січня 2010 року на обліку у Фонді соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України перебувають 7808 дітей, що стали сиротами внаслідок загибелі батьків на виробництві, в тому числі 162 дитини є сиротами без обох батьків. Залишаючись без батьків та не маючи достатнього життєвого досвіду діти-сироти стають емоційно незахищеними. Це ускладнює їх життєдіяльність та взаємодію з навколишнім світом, призводить до негативних тенденцій у суспільстві.

На підприємствах Дніпропетровщини рівень виробничого травматизму та кількість порушень вимог безпечної праці залишаються високими. Впродовж 9 місяців 2010 року в результаті нещасних випадків в області травмувались 649 працівників, в тому числі смертельні травми отримали 47 працівників. Для порівняння – торік за такий же період травми отримали 653 працівники, серед яких 44 загинули. Найбільша кількість нещасних випадків, в тому числі й смертельних, сталася на підприємствах металургійної, хімічної промисловості, машинобудування, транспорту, а також в сільському господарстві. Фахівці Держгірпромнагляду вкотре закликають працівників дотримуватись правил безпечної праці на підприємствах.

Gorod.dp.ua на Facebook.


конкурс  (23.11.10 17:31): конкурс проводится в школах. но вы можете отправить свои работы напрямую оргкомитету по адресу: г.Днепропетровск, ул.Казакова, 3, теруправление Госгорпромнадзора по Днепропетровской области Ответить | С цитатой
[email protected]  (22.11.10 23:00): 23 ноября в Днепропетровской государственной финансовой академии среди первокурсников уже третий год подряд будет проведен КВН "Защити себя сам" в том числе и конкурс памяток по охране труда. Приглашаем организаторов вышеуказанной акции лично оценить вклад каждого студента в вопросах личной безопасности. Руководитель меропрития - старший преподователь дисциплины БЖД Чернета Валерий Николаевич (050-230-89-13). Ответить | С цитатой
Наташа  (22.11.10 15:40): Куда можно направлять конкурсные работы? Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворов мноковартирных домов запланировали отремонтировать в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте